Willis Tower (Sears Tower)

När jag var liten var Sears Tower den högsta byggnaden i världen och därför har jag haft koll på den. Numera är Willis Tower, som byggnaden numera heter, endast den 12e högsta byggnaden i världen. Ordningen varierar även om en räknar med spiror, antenner osv, så det är en aning svårt att hålla reda på, men att Willis Tower är långt ifrån världens högsta byggnad numera är tydligt.
 
För att besöka skydeck i Willis Tower, som ligger på våning 103 (403 meter upp i luften), så måste en se en film och, antaglien alltid, köa en stund på grund av alla besökare. Vi stod i kö i 1-2 timmar för att komma upp till skydeck idag. Väl uppe på skydeck möts en av en härlig utsikt, och en ska kunna se så långt som till flera andra delstater. Det finns även möjlighet att gå ut på en glasplatå och således stå 403 meter ovanför marken utan något under sig, vilket var rätt roligt.
Willis Tower, och detta är en bild jag stulit från internet och inte tagit själv :-).
403 meter över marken.
...och en till :-).
Ska sluta vara så egoistisk, så här kommer en bild över Chicago Downtown uppifrån :-).
 
Innan besöket till Willis Tower kilade jag runt lite på egen hand nere i Millennium Park med omgivning och kikade på ett par fontäner och Lake Michigan. Inte så mycket att rapportera hem om egentligen förutom att Lake Michigan snarare känns som ett hav än en sjö.
 
När jag var i Portland skrev jag om hälso-snabbmatskedjan Freshii, och den finns här i Chicago också, men här finns även flera andra liknande kedjor, och idag käkade vi på Protein Bar och Native Foods Cafe. Det är möjligt att det vimlar av sådana här matställen i flera amerikanska städer, men jag tror inte det, och i Sverige tycker jag inte vi har det. Tycker således fortfarande att jag borde starta något liknande i Sverige :-).
 
Annars har vi inte hunnit med så mycket mer idag, och imorgon kör vi vidare mot New York, och vi kommer stanna och övernatta någonstans på vägen, men vi vet inte var än.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0