Hjärtat i halsgropen

Idag satt jag glad i hågen på jobbet och försökte komma någonstans i den uppsjö av ärenden vi har, och som helst ska vara klara till sista april, vilket blir svårt. Då fick jag det här meddelandet från Blodcentralen;
 
"Hej Andreas! Jag har försökt nå dig på telefon gällande dina provsvar från senaste besöket. Hör gärna av dig till mig på telefonnummer ... när du har möjlighet att prata. Om jag inte kan svara just då kan du istället ringa ... och meddela på vilket nummer jag kan nå dig. Hälsningar Blodcentralen."
 
Hjärtklappning deluxe, vad har de hittat nu? Jag ringer upp och får reda på att mina blodvärden är lite låga så jag borde äta järntabletter ett tag. Att de gått ner från dryga 170 till 48 på några års blodgivning. De frågade även om lite annat, men det verkade inte speciellt oroligt. Jag hade ju dock lite svårt att få det där ur huvudet och började givetvis googla när jag kom hem. Jag googlar och hittar att blodvärden under 130 för män är lågt och att det kan bero på leukemi, tumörsjukdomar och annat skit. Ehh, jag hade 48? Det här kan ju inte vara bra, vågade de inte säga hur illa det var när jag ringde Blodcentralen? Jag ringde därför upp nu igen och undrade om jag skulle dö typ imorgon. Saken är dock den att mitt blodvärde senast låg på 154, vilket är supernormalt, men mitt ferritinvärde, dvs. järndepåerna (om det nu hör till allmännbildningen) hade gått ned från dryga 170 till 48, inget annat. Som man är det brist om en har under 30, så det var inte brist där heller, även om det nog är lågt, men jag hittar ingen normalvärde på nätet. 170 var dock högt. Sannolikt har det sjunkit eftersom jag inte ätit järntabletter efter de senaste blodgivningarna med anledning av tidigare väldigt högt ferritinvärde. Summa summarum är att jag med största sannolikhet är helt frisk.
 
Nu ska jag få järntabletter och nyss satte jag i mig en hel och rå förpackning blodpudding.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0