Dagen efter...

Det var inget starkt gäng som vaknade upp vid 12-tiden denna morgon. Jag hasade mig upp till poolen på hotell-taket och beställde någon form av lax-macka. Sedan försökte jag läsa bok och lyssna på P3-dokumentär. Det har blivit några P3-dokumentär under resan och nu har jag snart lyssnat igenom alla de som finns. Det har lyssnats på Lasermannen, Catrine da Costa, BT-Kemi och Norrmalmstorgsdramat för att nämna några under resan. Jag varvade även med att läsa lite ur Björn Ferry-boken som är rätt underhållande.
Noga med sol-krämen! Det är bra!
 
Jag tyckte dock att det blev alldeles för varmt efter ett tag och gick ned till hotell-rummet istället.
 
För att göra något vettigt av dagen bestämde vi oss framåt kvällen för att ta ett par korta båtresor för att komma till staden Birgu. Birgu blev huvudstad efter Mdina men eftersom den var lite för sårbar för angrepp utifrån anlades Valletta till slut. Birgu ligger mittemot Valletta fast på andra sidan från Sliema sett så därför fick vi först ta en båt till Valletta och sedan en till över till Birgu.
Valletta skyline i solnedgång.
 
Framme i Birgu var vi väldigt hungriga och letade främst efter en restaurang, Vi ville dock hitta en restaurang inne i byn och inte nere vid hamnen, men det verkade svårt och vi hamnade nere i hamnen igen efter en kort promenad runt i det lilla Birgu. Nere i hamnen fanns det flera enorma yachter förankrade. Lyxiga skapelser!
Birgu, båt och ytterligare en av städerna runt Valletta.
 
Maten inmundigades till slut på restaurangen La Marina där jag och Robert beställde blandad grillad fisk, vilket var riktigt gott. Acke fick dock fem raviolis eller något när han beställde, så han var inte lika nöjd. Iofs var inte Robert nöjd med fisken heller, men jag tyckte den var bra :-).
 
Sedan åkte vi tillbaka och på vägen igenom Valletta träffade vi på en mängd förfriskade människor som hade varit på vin-festival i Valletta. Hemma i Sliema igen gick Acke och Robert och köpte mat åt Acke medan jag gick hem och sov.
 
En lugn dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0