En mellandag i Valletta

Ytterligare en småseg dag efter alkohol dagen innan. Vi inmundigade dock rejäl frukost nere vid havet innan vi styrde kosan mot poolen på vårt hotell, The Victoria Hotel för övrigt.
I skuggan på en solstol :-).
 
När eftermiddagen börjat bli kväll bestämde vi oss för att ta en båt till Valletta. Valletta ligger bara på andra sidan av en vik från Sliema sett och det tar 5-10 minuter att åka dit med båt.
 
Här i Sliema är det mycket hotell och inte så där väldigt mysigt, även om det finns en hel del gränder med äldre hus här. Valletta däremot är något speciellt. Det är en liten stad med stadsmur runt och som får en att tänka på King's Landing i Game of Thrones. Otroligt vacker och mysig stad. 
King's Landing eller Valletta i bakgrunden till höger, Sliema till vänster.
 
När vi kom fram till Valletta letade vi reda på ett par geocachar innan vi satte oss ned för en öl på Charles Grech som ligger vid vad jag skulle tro är Vallettas shopping-stråk. Där serverades vi "gratis" kex och oliver till ölen (jag drack iofs en Moscow mule) vilket var väldigt välkommet i en hungrande mage. Vi kilade sedan vidare och blev på det hela taget betagna av det vackra Valletta. Efter att inte ha hittat ytterligare en geocach så gick vi och käkade på ett ställe med litauiska servitriser. 
Trappgränd i Valletta.
 
När vi ätit klart var det någon timme kvar innan båten gick tillbaka till Sliema, så vi blev sittandes på St. Georges Square i staden tittandes på två små tjejer som sparkade boll. Vi var något oroliga att bollen skulle hamna i någons mat på någon av uteserveringarna, men det gick bra :-).
Grabbarna "boyband" på St. Georges Square i mild förfäran över bristen på respekt i fotbollsspelandet.
 
Sedan blev det hem och sova efter en överraskande trevlig liten tripp till Valletta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0