Al Forno Italiano

Det blev middag på Al Forno Italiano igår och det är en italiensk restaurang precis som det låter :-). Jag hade aldrig ätit där förut även om tanken slagit mig flera gånger, och någon gång har det varit fullt när jag försökt boka. Att det blev ett restaurangbesök berodde främst denna gång på att diskutera en eventuell resa till Kiev. Det var jag, Bias, Yuriy och George som käkade och diskuterade lite resa. Angående resan kom vi väl inte fram till så mycket förutom att det eventuellt kan bli något i maj. 
 
Så till maten. Jag och Bias delade på en förrätt med lite olika italienska charkuterier vilket var riktigt gott, men inte så avancerat. Till huvudrätt beställde jag vedungsbakad sjötunga vilket var mycket gott. Till efterrätt blev det sedan kaffe och lite grappa för min del. Så maten var alldeles utmärkt, däremot var servicen inte helt tillfredsställande, och det berodde på att en servitris missade en beställning av tiramisu från Yuriy och sedan inte ville erkänna att hon missuppfattat det hela. Blev lite konstigt, och berodde säkert på oerfarenhet, och något en kan leva med, men som ändå ger ett amatörmässigt intryck. Det var även flera servitriser som tog beställningar osv vilket jag också upplever som lite rörigt.
 
Angående atmosfären så är restaurangen väldigt öppen och inte direkt mysig, och det kan bli lite störande om det är högljudda människor på plats vilket det var igår. Priserna var klart överkomliga och jag betalade 559 kr för förrätt, huvudrätt, 2 cl grappa, två glas vin och kaffe vilket jag tycker är klart överkomligt.
 
Tack vare maten och den hyggliga prisbilden får Al Forno Italiano en stark trea av fem.
 
Sedan blev det en öl på Stora Örebro och en på Makeriet, men det verkade vara en lugn kväll i Örebro igår, för det var inte så mycket folk ute.
 
Idag har det städats lite osv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0