En dag över i Barcelona!

Den här dagen vaknade vi pigga och alerta. Vi hade ju nämlligen kommit hem rätt tidigt och inte heller druckit några mängder kvällen innan. Hungrigt var det dock, så vi bestämde oss för att gå ned mot El Raval för att hitta något att äta och kanske gå på något museum (vilket inte blev av). Det började dock så där när Robert slog sönder skallen genom att dunka huvudet i ett öppet fönster på rummet. Blodvite uppstod, men enligt medicinsk "expertis" från min sida skulle det inte gå att göra så mycket åt det hela, så det fick blöda på. Det ska tilläggas att det inte var så att det sprutade blod.
 
Efter lite knallande i El Raval och en rätt tjurig och hungrig jag satte vi oss på något turist-hak vid namn Rita Blue och käkade sallad. Bara namnet känns hak! Jag drack dock Vichy Catalan som smakar som mineral-vatten på riktigt, alltså så som en kommer ihåg det från när en var liten. Jag vet inte vad Ramlösa har gjort, men de måste ha ändrat smaken till en mildare på senare år.
 
Vi gick sedan ned till Barceloneta där jag, trots flera Barcelona-besök, inte hade varit sedan jag och Linus var i Barcelona för typ åtta år sedan. Det var ju faktiskt ganska trevligt! Vi knallade runt där en stund innan vi delade på oss för lite äventyr på egen hand. Alldeles utmärkta äventyr för övrigt med öl i parken vid triumfbågen.
 
Jag och Robert möttes sedan upp igen på hostelet efter några timmar. Tanken med hela dagen var egentligen att äta paella i Barceloneta, men tiden försvann fort som under alla andra dagar i Barcelona, så det fick bli paella i El Born istället på Lonja de Tapas. Det var egentligen stället bredvid vi skulle gå till, men det var fullt och det här var typ tomt :-). Jag tyckte dock att paellan smakade bra och var nöjd med att ha sällskap av både Robert och en algerisk bekant.
 
Sedan blev det hemgång, och på vägen blev vi stoppade av några sköna ynglingar som undrade var de skulle gå för att klubba :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0