Mot Luxemburg

Den här dagen åkte jag till Luxemburg med tåg. Det var lite problematiskt att få tag i biljetten eftersom den var tvungen att skrivas ut i en automat, vilket jag hade lite svårt att förstå eftersom allt stod på franska. En snubbe på hostelet hjälpte mig dock så det löste sig.
 
Tåget gick från Gare du Nord i Paris och stationen ligger bara några hundra meter från hostelet där jag bodde. Inne på stationen demonstrerades det lite angående vad jag tror är förslag till sämre anställningsvillkor eller vad det var. För övrigt strejkades det och hölls på under hela tiden jag var i Frankrike på grund av detta.
 
Tåget kördes av SNCF och var ett TGV-tåg så vitt jag förstod, och det gick fort. Lite av en barndomsdröm att få åka ett sådant tåg :-). Tåget tog mig till Metz där jag fick byta till ett vanligt tåg för att åka vidare mot Luxemburg.
 
Staden Luxemburg visade sig vara ett riktigt Märklin-landskap med höga järnvägsbroar och berg och dalar. Galet vackert! Jag hade bokat ett youth-hostel vilket var det enda hostelet jag kunde hitta i staden Luxemburg.
Här vid foten av en av de magnifika järnvägsbroarna ligger hostelet.
 
Förutom en smörgås på Gare du Nord hade jag inte ätit mycket under dagen så det fick bli en luxemburgisk biff till middag och en Bofferding-öl :-). Sedan blev det att kika på fotboll och att prata med några svenska tjejer från Gotland som bodde där under natten. Tror det är första gången jag träffar svenskar på hostel i Europa.
 
Det blev sedan rätt tidigt i säng för dagen efter var tanken att utforska staden Luxemburg mer ordentligt. Sömnen blev dock åter störd av en snarkande korean, eller han såg ialf ut som en korean :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0