Nantes

Eftersom jag inte fick någon frukost på hotellet så gick jag ned till hamnen för att äta frukost på Brasserie Le Pass 'Port. De hade dock i princip samma frukost som det andra stället morgonen tidigare.
 
Sedan var det dags att borda Ouibus mot Nantes tillsammans med de mexikanska ungdomarna som jag nämnt tidigare. Det var en trevlig bussresa.
 
Som jag hade befarat låg busshållplatsen i Nantes av någon anledning en timmes gångväg utanför Nantes. Det är så ibland även i relativt små städer, och det var samma i Salzburg. Nantes har ungefär 300 000 invånare och 1 000 000 i storstadsområdet. Jag släpade således min väska i omkring en timme för att komma till mitt hotell Park&Suites Elégance inne i centrala Nantes. På sätt och vis tycker jag om att knalla en bit när jag kommer till en ny stad för att få lite förståelse för stadens geografi. Nu har jag dock börjat få en himla massa blåsor på fötterna.
 
När jag började närma mig stadskärnan visade det sig att Nantes verkar vara en väldigt trevlig stad. Massor med pubar och restauranger i stadskärnan. Framme vid hotellet visade det sig vara ett seriöst hotell också, vilket kändes bra, och rummet var riktigt bra, ialf till en början...
 
Jag behövde dock äta nu, men det var lättare sagt än gjort, för typ efter 15.00, eller vad klockan var, hade flera restauranger slutat servera mat. Jag blev nekad mat på två ställen innan jag till slut hittade ett ställe där jag kunde äta. Jag upptäckte även att det var Pride i Nantes denna lördag.
Pride-tåget. Belagar även sorgen över massakern i Orlando, och att hävda att det absolut inte har med islam eller religion generellt att göra är nog snävt tänkt. Det ligger mycket propaganda på Facebook om att mördaren inte var religiös. Ur en svensk synvinkel har jag svårt att se att vi skulle se det så. De flesta religioner accepterar inte homosexuella. Att det här har med en störd individ som har en intresse-konflikt mellan sin egen homosexualitet och bristen på acceptans kring det i sin direkta religiösa närhet ligger nog nära sanningen. Den möjliga varianten för att det inte har med religion att göra skulle väl vara om han blivit brädad och därför lackat ut.
 
Jag hittade till slut mat på Le Cantine du Curé där jag bland annat åt crêpes med socker på. Inte så nyttigt men väldigt gott.
 
Sedan var det dags att knalla runt i Nantes mer seriöst. Jag började min vana trogen att besöka en kyrka, den enorma katedralen i staden och sedan gick jag vidare till Château des ducs de Bretagne. Besöken var främst för att ha något att göra.
Slottet var i fint skick och såg delvis ut så här.
 
Promenaden gick vidare och efter hand tog jag sikte på floden Loire som rinner igenom Nantes. Nere vid floden var det dock inte speciellt speciellt utan rätt mediokert :-).
Beviset på att jag var i Nantes, en selfie med mig och Loire-floden.
 
Sedan var det fotboll för hela slanten och jag gick till puben John McByrne för att bland annat se England-Ryssland. För övrigt var det ganska många brittiska pubar i Nantes. Där beställde jag en Guinness som jag inte fick på en gång eftersom den ska stå till sig lite. Det blev även lite kebab innan jag gick till hotellet för att försöka sova. Jag hade en buss till Paris kl 08.00 dagen efter, och för att ta sig till bussen tog det lite tid, så jag skulle upp 06.30 dagen efter. Vad jag tror berodde på att det var Pride så hördes en dunkande bas in i hotellrummet samt att det var en klubb utanför varifrån folk skrålade fram tills att jag lämnade hotellet. Jag kunde somna, men sömnen blev klart störd.
 
Nu var det snart Paris, men Nantes gav samma känsla som Toulouse, att här skulle en nog kunna ha ganska roligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0