Sista dagen i Barcelona och mot Frankrike

Robert skulle hem till Sverige okristligt tidigt denna dag och var uppe redan 5-6 på morgonen, och eftersom vi sov i samma lilla säng vaknade jag också. Jag somnade dock om och checkade sedan ut vid 11.00. Det blev sedan frukost och lite Placa Catalunya-häng med bekanta innan jag skulle försöka leta reda på Estació del Nord i Barcelona för att ta en buss till Toulouse. Jag hade bokat en bussresa med Megabus som kör linjen Barcelona - London vilket jag tycker är lite roande långt.
 
Bussen var helt full och engelsk vilket gjorde att eluttagen var engelska! Wi-Fi:t fungerade inte heller förrän vi kom över gränsen till Frankrike. Det var även ovanligt trångt för att vara en buss, så det var väl en så där buss-upplevelse. Jag hade dock lite flyt genom att jag hamnade bredvid en fransk tjej som jobbade i Egypten. Hon verkade iofs en aning för vänster-inriktad men det var ändå kul att få någon bredvid sig som verkade ha ett något annorlunda liv. Hon var dock lite rädd att bussen skulle stoppas vid gränsen till Frankrike eftersom hon köpt med sig ett gram gräs från Barcelona. Gräs verkar vara mer eller mindre lagligt i Barcelona under kontrollerade former, och att det inte är så i hela världen går bara att spekulera i...
När jag äntlligen sitter på en hygglig uppkoppling så lägger jag upp en bild på en buss någonstans emellan Barcelona och Toulouse på den franska sidan. Är jag inte för rolig :-)?
 
Chauffören som körde bussen var en äldre herre från England som inte pratade någon spanska eller franska, men det gick till en början bra ändå. När vi kom fram till Toulouse avslöjades dock att han knappast kört den här linjen förut för han körde fel! Helt plötsligt började vi köra tillbaka varifrån vi kom inne i Toulouse och vid ett tillfälle försökte chauffören vända i ett bostadsområde utan framgång. Efter ett tag gick vad som måste ha varit en lokal förmåga från Toulouse, och som satt bakom mig, fram till chauffören och hjälpte honom att hitta rätt. Vi fick dock under ganska tighta omständigheter vända på en parkeringsplats. Som jämförelse kan jag tycka att det är jobbigt att köra fel med bil i en stad, men tänk er med en buss full med folk som bara vill fram :-). Fint stresspåslag. Fram kom vi ialf!
Tågstationen i Toulouse. Tåg har jag dock inte råd att åka här i Frankrike, så jag förlitar mig på bussar.
 
På den rätt korta vägen till det enkla hotellet Le President passerades både prostituerade och ungdomsgäng, men det gick alldeles utmärkt trots datorn i handen, lurarna runt halsen och telefonen synligt i skjortans framficka :-). Området där jag bodde verkade då på natten rätt risigt, men på dagen visade det sig att det nog var ett helt normalt och vanligt område. Sedan var det bara att checka in och gå och lägga sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0