Sverige - Irland

Nu är jag hemma igen och har en hel del att ta igen gällande skrivandet...
 
13 juni 2016
 
Efter att ha tvättat på förmiddagen mötte jag under den tidiga eftermiddagen upp Frasse och grabbarna vid Louvren för lite mat och för att vi sedan i samlad trupp skulle ta oss till Saint-Denis och Stade de France. Stade de France ligger lite utanför Paris så vi och många andra tog tåget för att komma dit. På tåget var det väldigt trångt och ett himla liv :-).
På tåget med en massa svenskar och sång.
 
Framme i Saint-Denis blev det några öl och en promenad bort till Stade de France. Jag kände mig, och var säkert även, den enda svensken innan matchen utan en Sverige-tröja på sig, så det första jag gjorde var att att hitta något ställe där jag kunde köpa en Sverige-tröja. Det blev en t-shirt eftersom matchtröjorna var väldigt dyra :-).
Med nya tröjan utanför Stade de France.
 
För att komma in på arenan behövde en visa biljetten ett flertal gånger, men annars var inte säkerheten så väldigt hög. Att smuggla in något vapen hade inte varit något problem. Det var dock väldigt mycket poliser överallt. 
 
Det gick inte att köpa starköl inne på arenan utan det fanns bara 0.5 % öl. Det är väl egentligen rätt bra, men jag blev lite besviken :-). Det fanns dock Wi-Fi inne på arenan vilket var bra.
 
Jag hittade enkelt min plats och den var precis bakom ett av målen. Helt ok plats!
Snart dags för avspark. Ett hav av irländare och svenskar.
Åt andra hållet!
Hörna för Sverige, men tyvärr blev det inte mål.
 
Inramningen var fantastisk under matchen men matchen i sig var som ni alla såg rätt trist. På ett sätt var det bra att det blev oavgjort eftersom det absolut cementerade att den goda stämningen mellan fansen skulle fortsätta hela kvällen.
 
Att ta sig från arenan gick långsamt eftersom polisen spärrade av på sina håll vilket var rätt segt och gjorde att det tog lång tid för oss att komma tillbaka till Paris.
Kööö!
 
Tanken var att vi snabbt skulle till Paris för att se matchen mellan Italien och Belgien i fanzone, men när vi väl var framme var matchen nästan slut och vi fick därför inte komma in i fanzone. Det kanske är av säkerhetsskäl, men det hade varit kul om fanzone hade varit öppet även när det inte spelades matcher. Fanzone ligger i parken vid eiffeltornet så vi fick se tornet upplyst i pride-färgerna på grund av massakern i Orlando, vilket var fint.
 
Det blev sedan lite mat där i krokarna innan jag bestämde mig för att åka hem och sova. På vägen till hostelet träffade jag på många festande och glada svenskar och irländare, och jag fick hjälp av en norrman att hitta hem :-). Min telefon hade dött så Google-Maps kom jag inte åt och därmed fick jag fråga mig fram på slutet, men det gick bra.
 
Hemma på hostelet kom snart irländarna även de hem. De berättade att de hade haft en bra dag med svenska och irländska supportrar, men att de träffat några engelsmän som inte kunde bete sig utan som hade varit rasistiska och allmänt otrevliga. Sedan var det läggdags!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0