Toulouse - Fast jag är i La Rochelle

På sätt och vis är det nog bra att skriva var jag befinner mig just nu trots att inläggen ligger några dagar tillbaka i tiden. Det främst för att risken för terror-dåd är stor här under EM, och det finns säkert någon som blir glad över att veta att jag inte är där om något eventuellt händer. Nu är jag allstå i La Rochelle men imorgon förmiddag åker jag till Nantes.
 
Jag glömde skriva i förra inlägget att Robert var nära på att inte komma hem till Sverige beroende på flygförseningar, men det löste sig tydligen :-).
 
Toulouse - vad fan gör en i Toulouse? Bra fråga jag ställer mig själv här... EM spelas där med bland annat en Sverige-match, men det hade inte börjat när jag var där...
 
Jag började ialf dagen med att gå och äta på ett ställe som skulle vara både bra och populärt enligt Tripadvisor. Det blev ett lyckat val. Väldigt trevlig personal och trerätters dagens blev det. Att dagens är trerätters verkar vara rätt vanligt här i Frankrike för övrigt. Restaurangen heter Roulez & Papilles! Något som var lite underligt var att deras vita vin var från Alsace och inte från exempelvis Bordeaux, men det kunde jag leva med :-).
Så här såg efterrätten ut, och det är en del av en dagens. De tar maten på allvar i Frankrike. 
 
Sedan började min promenad runt i den rosa staden Toulouse som kallas så för att många byggnader ska vara rosa, jag tyckte dock att de såg mer orangea ut :-).
Inte så där väldigt rosa...
 
Först kilade jag ned till floden Garonne och bron Pont Neuf eftersom denna del av staden var med på de flesta bilderna jag sett av Toulouse. Det var vackert att gå att strosa längs floden trots att det satt en del ungdomar där och hängde.
Jag hamnade i fokus, men Pont Neuf är bron i bakgrunden, och även vissa av ungdomarna syns :-).
 
Eftersom jag sedan inte riktigt visste var jag skulle ta vägen och hade som enda plan att strosa runt i staden så besökte jag en massa olika kyrkor. Jag började med att besöka Basilique Notre-Dame de la Daurade som ligger precis vid Garonne, och där inne var jag helt ensam. Lite lustig känsla att vara själv i en basilika med massa ljus tända överallt :-).
Jag blev därmed tvungen att ta en bild på altaret eller koret eller vad det nu kallas!?
 
Sedan gick jag vidare till Saint-Etienne-katedralen och där inne spelades det orgel-musik för fulla muggar. Ett lämpligt soundtrack. Utanför katedralen fanns det som tur var lite barer så jag fick möjlighet att lindra den här pärsen med en öl :-).
 
Men det var inte slut på kyrobesöken här inte! Nu knallade jag istället iväg till Church of les Jacobins, och här upptäckte jag faktiskt en rätt intressant sak. Ni har säkert ialf hört talas om den gamla teologeon Thomas av Aquino som levde på 1200-talet? Hans kvarlevor verkar finnas i den här kyrkan och ett par relikskrin fanns att beskåda. Att på olika sätt hedra människors kvarlevor är så sjukt att det blir intressant nämligen.
 
Nu var det bara en kyrka kvar och det är nog Toulouses mest kända, Basilique Saint-Sernin. Först stannade jag dock för en kaffe på The Coffee Pot. Saint-Sernin är ett ställe där många pilgrimer stannar på sin resa till Santiago de Compostela i Spanien. Varför de gör så, eller gjorde så, kommer jag inte ihåg, men ialf det är ett viktigt ställe för vissa :-).
Saint-Sernin basilikan.
 
Sedan gick jag hem till hotellet och skrev blogg hela kvällen, dock inte detta inlägg :-). Dagen efter bar det av till Bordeaux.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0