Vintur

Sitter just nu på en buss mellan Nantes och Paris, och resan ska ta uppåt sex timmar. Jag hann inte med någon frukost imorse heller, så jag är hungrig.
 
Tillbaka till Bordeaux. Vid utcheckningen från F1-hotellet tidigt på morgonen fick jag lite bekymmer med mannen i receptionen. Han hävdade att det var "no check out" och jag förstod ingenting... Efter lite oförstående miner och lätt irritation från hans sida kom vi dock fram till att problemet var att jag försökte betala ett rum som redan var betalat vid bokningen :-): 
 
Sedan blev det en i raden av långa promenader med min väska (som nu också gått sönder) in till gamla Bordeaux för att åka med en vintur. Förutom jag var det med en amerikanska, och två par från Australien och Italien, varav det italienska paret knappt kunde engelska :-). Turen var en halvdags-tur till området Medoc utanför Bordeaux och till två vingårdar i Margaux och Listrac. Det är tydligen viktigt även med varifrån i ett distrikt vinet kommer eftersom det är olika jordmån osv. Vi fick lära oss att det främst tillverkas rött vin i Bordeaux och att det görs på sex olika druvor men att vinerna främst är en blandning av Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Vingårdarna vi besökte var Chateau Marquis de Terme och Chateau Reverdi. Vi fick även en del information om klassningar osv men där var det svårt att hänga med. På båda vingårdarna fick vi testa lite olika viner och på den senare vingården fick vi även blanda vårt eget vin från nytappat vin av de druvsorter jag tidigare räknade upp. Det hela var riktigt trevligt och väldigt opretentiöst vilket jag var rädd att det skulle kunna bli i ett sådant här vin-mecka, men det är väl som överallt annars, de som lever i det "coola" tycker inte det är så coolt.
Vintur-gänget!
 
När turen var slut gick jag och käkade en trerätters lunch på Bodega där de hade en utsökt grön gazpacho till förrätt.
 
Sedan fortsatte jag släpa min väska genom värmen i Bordeaux för att komma till busstationen där Starshipper denna gång skulle ta mig till La Rochelle. Resan dit gick utmärkt och jag checkade sedermera in på Hotel Henry IV mitt i staden. Ett riktigt mysigt hotell, men eftersom det var lyhört och låg mitt i stan var det ganska mycket ljud där på nätterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0