Nu i Nice men blir ändå om Barcelona

Jag landade i Nice igår kväll och har således spenderat dagen i Nice, men det kommer det mer om senare. Mitt internet där jag för tillfället bor är för dåligt för att ladda upp bilder.
 
Min andra heldag i Barcelona spenderade jag delvis som jag sa på Hospital de Sant Pau. Det är ett stort område med flera byggnader och som fungerade som riktigt sjukhus fram till 2009. Skillnaden emot vad jag är van vid gällanade sjukhus är att det här sjukhuset är extremt läckert att titta på, galen arkitektur. Kanske inte helt logiskt med tanke på att det måste kostat en himla massa onödiga pengar, men snyggt blev det, och det är väldigt svårt att tro att det fungerat som ett sjukhus. Byggnaderna på området är inte ritade av Gaudi, som mycket annan populär arkitektur i Barcelona, utan av Lluis Domènech i Monataner.
 
Att gå runt på området var lugnt och trevligt för det verkar inte som så många turister hittat hit än. Ett minus var att en inte fick med någon audioguide utan det fick en lösa på egen hand med en app på telefonen. Egentligen rätt bra, men hade kanske blivit dyrt eftersom det inte fanns något publikt Wi-Fi på området, och så vitt jag vet är inte roaming-kostnaderna avskaffade än, så jag fick klara mig utan audioguide.
 
Jaha och där försvann hälften av texten jag hade skrivit på grund av den dåliga uppkopplingen...
 
Hursomhelst gjorde jag ingen mer sightseeing under denna dag utan det blev mer av ett flanerande.
 
Bland annat var jag en sväng i stadsdelen Gràcia. Där har jag tidigare bara varit när jag gått till Park Güell och en gång när jag och Bias skulle äta lunch, men då hade inte restaurangen öppnat än, så det sket sig... Tror iofs vi käkade någon annanstans i Gràcia då, men på något enkelt ställe. Min upplevelse av Gràcia har tidigare varit att det varit en trevlig stadsdel med färre bilar och smalare gator än själva Barcelona, men annars har jag inte förstått grejen. Nu när jag var där under kvällen var det fortfarande färre bilar och smalare gator än i Barcelona, men det var även mycket mer folk i rörelse och massor med öppna lokala restauranger och barer. Vidare så var ett torg helt belamrat med människor som satt ned på själva torget, ungefär som i en park, och det var folk som spelade instrument osv, så där "härligt" alternativt. Det gjorde ialf att jag förstod grejen med Gràcia mycket bättre än vad jag gjort tidigare :-).
 
Gårdagen innebar inte så mycket egentligen. Jag passade på att träffa lite gamla bekanta och fick bland annat höra att jag såg "för smal" ut. Lite märkligt eftersom jag inte gått ned i vikt sedan jag träffade dessa människor senast :-). Men det kanske berodde på den för stora skjortan :-).
 
Sedan flög jag till Nice med Vueling. På flygplatsen i Nice blev det lite strul eftersom Uber inte ville fungera och att bussen jag därför tänkte ta istället var full så att jag inte fick åka med. Jag lyckades dock lösa Uber-problemet och fick åka med en georgier som jag försökte prata franska med, vilket gick så där, på grund av min helt ofullständiga franska.
 
Jag checkade sedan in på Hotel de Suede. Passande namn!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0