Bra där Nour

Efter en rätt stressig dag på jobbet igår så var det rätt snart efter hemkomst från samma jobb dags att dra iväg för att se Nour El Refais show "En komisk depression" på Conventum Kongress här i Örebro. Efter några minuters försening, eftersom det sannolikt var lite underbemannat i garderoben, gick Nour på strax efter 19.00. 
 
Showens tema är som jag förstod det en humoristisk variant av egenterapi för Nour, vilket jag tyckte fungerade bra. Det innebar, vilket även varit typiskt för många shower under de senare åren, att skämten varierades med allvar.
 
Nu blir det jämförelser med Henrik Schyffert här eftersom jag såg honom för ett par veckor sedan. Även om Nour inte nådde upp till Henrik Schyfferts scenpersonlighet så var hennes material mycket bättre, även om det var långt ifrån lika roligt som Schyfferts. Nour skojade bland annat om Laleh, ekologisk mat och korkade svenskar som tror sig veta bättre om vad som är "bra" för invandrare än invandrare själva. På så vis var jag "hooked" :-). Vidare innehöll hennes show inte massa felaktig information vilket Schyfferts gjorde. Iofs tyckte jag att Nour rörde ihop det lite när hon stundtals menade att Sverige är hennes hemland, vilket inte alltid "svenskar" förstod, för att senare säga att Syrien är hennes hemland. I övrigt skojade Nour bland annat om katter och om hur det är att vara kvinna i Sverige.
 
Det var alltigenom en trevlig show med ett innehåll som passade mig. Någon motstridighet i materialet och lite för många liksom kanske men jag njöt. Fyra plus av fem blir det.
 
Det var jag och Bias som var på showen och efteråt gick vi och tog en öl och ett par tapas på Level. Lika trevligt som vanligt där. Måste nog vara Örebros mest underskattade ställe!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0