Har polletten fallit ned nu?

Ett beslut där jag varit inblandad ändrades från skyddsstatus till flyktingstatus av domstolen såg jag idag. Ett ganska dåligt beslut från början fast enligt mig med starka argument. Domstolen tyckte annorlunda av ganska oklar anledning.
 
Idag kom de första resultaten från Rättsmedicinalverket angående ålderstester. Tre fjärdedelar visade sig vara äldre än vad de uppgav och då ska testerna vara till fördel för den som testas. Alltså risken att de är ännu äldre är större än att de skulle vara yngre. Detta bör dock inte vara någon större överraskning för någon, men bra att det även finns svenska resultat nu. Tidigare har det främst varit resultat från andra länder. Gällande marockanska barn har det av andra anledningar dessutom visat sig att två av femtio var under 18 efter att polisen kontrollerat med marockanska myndigheter. Det här spelar roll för att det är svårare att få uppehållstillstånd som vuxen än som barn. Det betyder dock inte att en person inte kan få uppehållstilltånd som vuxen om denne har asylskäl. Jag har full förståelse för det här bedrägeriet på grund av möjligheterna som kommer med ett uppehållstillstånd i Sverige, men jag tål det inte på grund av orättvisan mot de som är ärliga eller av någon anledning råkar avslöjas.
 
...och vad är det för reportage-serie Expressen kör nu gällande HBTQ-personer? Det finns inget "homotest". Alla de som uppger HBTQ-skäl, vilket är många, får berätta om hur de reflekterat över sin läggning och även berätta om vad som har hänt dem. Sedan är det en HBTQ-expert involverad i alla ärenden. Det är inte lätt att avgöra trots detta, och om 3/4-delar ljuger om sin ålder, för att de är i en ålder där de kan få ut något av en sådan lögn, hur många tror ni tummar på sanningen gällande sin sexuella läggning då? Jag skulle så gärna vilja dela med mig av alla historier jag hört, men det får jag inte...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0