Fullt upp!

Innan John Holm i torsdags hamnade jag och Bias på Hachi Sushi på Järntorget. Det var en ren slump efter att vi diskuterat lite olika restaurang-alternativ. Jag hade hört innan att Hachi Sushi var bra, och någonstans även hört att det inte var som en "vanlig" sushi-restaurang, men utan att reflektera mer över det, men nu förstår jag vad som menades. Det som är det intressanta med Hachi Sushi är att en inte beställer några bitar vid sitt bord för att sedan invänta att bli serverad, utan här sitter en framför kocken som lagar till bit för bit, och för varje bit förklarar vad det är en äter. Det blir väldigt personligt. Kanske inget att rekommendera om en ska ha en personlig dejt eller en affärslunch, men för en annorlunda matupplevelse är det perfekt. När vi var där var det bara jag och Bias plus en kille till. Det blev således väldigt intimt och trevligt. Sushin var även utsökt. Under hela middagen spelades ganska hög reggae/rap-aktig musik, vilken säkert skulle kunna störa en äldre generation, men som i mitt tycke endast spädde på den annorlunda upplevelsen.
Där satt vi medan vi serverades utsökt sushi. Jag kan bara instämma i allas hyllningar till Hachi Sushi.
 
Sedan var det då dags för konserten med John Holm på East West. Vi hann precis innan han skulle börja och när vi kom in träffade vi Bias sr med sin kvinna. Det var rätt mycket folk på konserten, och de flesta betydligt äldre än jag, vilket kanske inte var så konstigt eftersom John Holm är född 1948 :-). Det blev en väldigt mysig konsert med ett ganska roande inslag gällande att John hela tiden ville höja och sänka diverse ljudkanaler under konserten :-).
John Holm.
 
Sedan var det en arbetsdag innan nästa event, fotboll på Satin. Martin hade bjudit in ett gäng vänner och bekanta, jag känner mig som bekant, för att kika på Sverige-Italien på Satins övervåning, och där även subventionerad mat och öl ingick. Innan hade jag ingen aning om att Satin hade en övervåning, vilket var något spännande i sig självt. Matchen var försvisso ännu mer spännande och något galet att Sverige någorlunda rättvist även lyckades vinna med 1-0. Jag hade dock lite dåligt samvete att jag inte såg matchen med Valentina, men jag får se returen på måndag med henne istället :-).
 
Igår var det sedan konsert igen! Den här gången var det Henrik Berggren på Conventum Kongress. Nisse, Mats och Svensson kom till mig för ett par öl innan vi gick till konserten där vi mötte upp Bias. Jag förvånades direkt när jag kom in på Conventum att det inte verkade vara så mycket folk på plats.. Såg ganska tomt ut i garderoberna. Väl inne vid konserten så var det en del folk, men inte så mycket folk som jag hade förväntat mig. Det lär ha varit långt ifrån slutsålt. Jag kan tänka mig att många med mig antog att Henrik Berggren främst skulle spela eget material, men han spelade även alla hits med Broder Daniel. Nu kan inte jag minnas hur en Broder Daniel-konsert var, men antar att det var lugnare nu, men annars lär det ha varit mer eller mindre likadant gällande låtarna från BD-tiden. Jag tyckte att den här konserten var riktigt bra, speciellt på grund av att det blandades så mycket mellan BD-låtar och Henrik Berggrens egna låtar. Även en del av Henrik Berggrens egna låtar är väldigt bra och där jag har favoriten "Wild Child". 
Henrik Berggren med namnkunnigt band: Joel Almé och Theodor Jensen bland annat.
 
Jag kunde dessvärre inte köpa någon LP-skiva efteråt eftersom de hade tagit slut, men annars var allt toppen med konserten :-). Det var trevligt att det fanns en bar i konsertlokalen, så en kunde ta en öl medan en såg konserten. Kanske inte så ovanligt förresten, men ofta är barområdet avspärrat från resten av konsertlokalen vilket inte var fallet här.
 
Kvällen avslutades med en öl på Pitcher's. Nu är det snart dags att åka till Hallsberg för att fira fars dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0