Opinion

Varför använder "vi" ordet nyanländ till invandrare? Det kanske finns en definition på hur länge någon är nyanländ, men det låter som att någon kom förra veckan, eller typ från yttre rymden... Att jag tänkte på det nu var för att jag såg Opinion live nyss och där Fridolin bland annat snurrade in sig rejält huruvida han ville ha religiösa friskolor eller inte. Det är en sak om det går att förbjuda, det är en annan att ha en åsikt och sedan se vad en kan göra. Peter Springare var med och tog upp det sociala arvet gällande brott, men fick ingen reaktion på det överhuvudtaget och Lars Ströman ältade det gamla med att han känner en somalier som arbetar på Skatteverket. Vad säger du egentligen Ströman? Att resten inte arbetar, och är de somalier eller svenskar, eller hur är det nu?
 
Egentligen var min tanke att skriva om #meetoo eller #Ihave. Som jag skrivit tidigare är det ett välkänt faktum att män utsätter kvinnor för sexuella trakasserier med mera i större utsträckning än tvärtom, men att belysa problemt är super, precis som med problem med invandring osv. Till skillnad från det senare försöker dock inte debatten här försvara förbrytarna i någon större utsträckning.
 
Personligen har jag främst varit utsatt för att tjejer visslat, nypt en i röven och något enstaka tillfälle kommit in i duschen efter någon träning. Jag har aldrig gjort något av dessa saker utanför den privata sfären. Däremot har jag otal gånger sparkat min lillasyster (stackaren) och, under mellanstadiet ialf, tjejkompisar i stjärten för att bli jagad och retas. Sannolikt något slags uselt raggningsknep som äldre barn gällande det senare. Jag vet även att jag vid några tillfällen försökt kasta in ihopknövlat papper i en klasskompis urringning på gymnasiet. Det borde väl kunna anses vara en sexuell trakasseri att göra så, om vi nu bortser från vad personen i fråga ansåg om det? I vuxen ålder har jag varit med om rätt många märkligheter inom den privata sfären som är svåra att förklara på ett bra sätt i text. Det är oerhört komplicerat, men att män många gånger är svin är sant, men vad som i efterhand var ok i en speciell situation är inte så enkelt att reda ut. Skulle nog kunna skriva en bok om det här, speciellt om var gränsen går för vad som är ok? Exempelvis, vilket jag gjort, om jag påpekar inför en kollega "heta skor!", är det en trakasseri?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0