Så där, frisk igen

Jag var så pass seg på jobbet igår att ialf en kollega frågade hur jag mådde!? Det var svårt att svara på eftersom jag bara kände mig seg men inte hade några symptom på sjukdom. Annars tycker jag nog att arbetsveckan var en av de bättre på hela året.
 
Det var tydligen ingen rasist som brände ned moskén i Vivalla, utan en snubbe från El Salvador, om det nu är han, men det är det nog. Han kan förvisso vara rasist trots att han är från El Salvador, men med tanke på att han försökte bränna ned en kiosk i Markbacken något tidigare så handlar det nog om andra orsaker än hat mot muslimer. Jag är inte väldigt förvånad att, eller om, branden inte hade rasistiska förtecken. Jag kan dock tycka att uppståndelsen varit en aning överdriven.
 
Nu har väl NMR demonstrerat klart i Göteborg, och det verkar väl ha gått hyggligt efter att polisen spärrat av halva staden. Jag har väldigt lågt överseende för NMR men får de inte lite vääl mycket uppmärksamhet? ...och blir någonting bättre av att det samlas flera 1000 motdemonstranter? Även om rasfrågan är särskiljande gällande NMR:s tankar så är det väl ändå rätt många andra mer acceptarade idéologier som gjort större skada?
 
Idag såg jag då den för länge sedan uppmärksammade dokumentären om tiggeri i Bergen i Norge, och att det är organiserat osv. Det känns mest fånigt för att det är så uppenbart att det ofta är på det viset, men skrämmande att så många vill få det till att det sällan är så. Det är ju horribelt att människor kan utnyttjas för att vi inte vill se bakomliggande problem. Jag vet inte om ett tiggeri-förbud är optimalt, men att låta människor utnyttjas för andras vinning har jag svårt att acceptera.
 
Jag såg även idag åter dokumentären "Så Skapades IS" och den var nog ännu mer intressant nu när jag har lite bättre kunskap om dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0