Det är fullt upp!

Det jag till slut hittade på för ett par dagar sedan var att besöka vatikanmuseerna. Det är en mängd museer i Vatikanstaten där det mest spännande är Sixtinska kapellet. Eftersom det är flera museer på samma ställe blir det lite rörigt med alla intryck, men Sixtinska kapellet var fantastiskt. Jag trodde inte riktigt att det var så speciellt som det var. Hursomhelst, jag köpte en biljett som gjorde att jag slapp köa, och det gjorde att jag kunde gå rakt in, trots att det var väldigt mycket folk. Allt folk gjorde även att det på flera ställen inne på museerna var riktigt trångt, vilket främst berodde på en mängd turistgrupper.
 
Åter till Sixtinska kapellet. Jag trodde att det var ett målat innertak på en kupol, men det visade sig att det var en väldigt lång korridor vars inntertak var målat av Michelangelo. Väldigt imponerande. Det blev en mycket överraskande positiv upplevelse.
Som synes var det inte snålt med folk i det Sixtinska kapellet, men det spelade inte så stor roll, upplevelsen var fantastisk ändå.
 
Under senare eftermiddag mötte jag upp Valle för en promenad genom stora delar av det fantastiskt vackra och gamla Rom.
Piazza Venezia.
Utsikt över Forum Romanum och Colosseum.
Utanför det fantastiska Pantheon.
 
Efter att sedan sett andra halvleken när Liverpool utklassade Arsenal med 5-1 mötte vi upp några av Valles kompisar för en ganska sen middag. Det blev en trevlig middag med pasta och en rolig kommentar från en av Valles kompisar huruvida de skulle kallas män eller inte :-).
 
Igår åkte vi med Valles familj till en lantlig restaurang i utkanten av Rom. Där fick jag uppleva en italiensk middag på riktigt. Det hela gick ut på att äta under en hel eftermiddag :-). Mycket mat och ingen stress med maten. Jag hann även med att spela lite fotboll med Valles systerson och pappa. Valles pappa är otroligt vital för sin ålder. På dagen hade han spelat tennis och under eftermiddagen var han inte blyg för att spela lite fotboll :-).
 
På vägen tillbaka till Rom körde vi fel, men vi kom efter en liten extra rundtur till slut rätt :-). 
 
Under kvällen mötte vi upp några andra av Valles kompisar på Termini för lite kvällsmat. Det blev således väldigt mycket mat igår.
 
Spontant känns det som att jag har ätit mycket, speciellt pasta, och pussat diverse män på kinden under den här resan. Det senare känns en aning ovant, men jag har kommit in i det :-).
 
Ikväll är det nyårsfirande och under dagen ska vi kika på mer saker här i Rom.
 
GOTT NYTT ÅR!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0