I Rom

Nu är jag i Rom för andra gången i mitt liv. Första gången var för 14 år sedan, och så där väldigt mycket kommer jag inte ihåg från den resan. Det där kanske lät som att det berodde på alkohol, men det var det inte, utan det beror helt enkelt på att det var länge sedan.
 
Men vi backar bakåt ett par dagar. Lutfisken var utmärkt hemma hos föräldrarna på juldagen. Festen sedan på Walvet var trevlig, men jag tog det lugnt och gick hem tidigt med tanke på Rom-resan.
 
SAS tog mig ned till Rom. Vid påstigning på planet blev det tjafs mellan två personer eftersom den ena lagt sitt bagage ovanför där den andre satt. Den andre blev då sur och tog ned den förstes väskor. Intressant ändå. Jag vet inte riktigt vad som gäller där :-).
 
Väl nere i Rom hämtade Valle mig på Fiumicino och körde mig till B&B Laocoonte. Ett litet och rätt mysigt boende. Det låter dock en hel del i elementet och är allmänt lyhört. Det blev sedan en sväng till utstället La Mura för att träffa några av Valles kompisar.
 
Igår vandrade jag och Valle runt i Rom. Vi kikade bland annat på Petersplatsen, Castel Sant'Angelo och Campo de Fiore. På den sista platsen ligger bland annat Birgitta-kyrkan var i krokarna Heliga Birgitta även levde och dog. Det finns en skylt på svenska att läsa där om detta.
 
Under eftermiddagen och kvällen träffade jag Valles föräldrar i deras lägenhet och sedan åkte vi iväg till Teatro dell'Opera för att kika på Valles syster i baletten Svansjön. Första gången jag var på balett i mitt liv. Jag och Valle hade egen loge inne i den vackra operan. Baletten var mer intressant än jag hade trott, även om jag hade en aning svårt att hänga med i berättelsen.
 
Idag är Valle sjuk, så vi får se vad det blir under resten av dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0