Lite extra tid

När jag tänker efter är jag nästan ledig i två veckor nu. Det hör inte till vanligheterna den här tiden på året. Även om mycket av den tiden är planerad till julfirande och resa till Rom har jag ändå ett par dagar nu som är relativt oplanerade. Det är väldigt skönt, och som jag säkert skrivit förut, bra tid för att se en dokumentär extra eller läsa ut en bok.
 
Igår hade jag förvisso lite saker jag behövde utföra, det vill säga köpa julklappar, men det gick både rätt fort och smidigt. ...och jag tycker nog det är rätt trevligt med allt folk, och det är en förhållandevis bra stämning på stan.
 
Jag hann även med att se "Skotten på Nygatan" om polisens dödsskjutning av en man på Nygatan tidigare i år. Intressant reportage utan klar vinkling. Det hade kunnat ställas några fler frågor till offrets anhöriga angående dennes egna ansvar, och även deras. Offrets sambo måste ha varit väl införstådd med att hennes sambo körde utan giltigt körkort exempelvis. Min slutsats är väl att det var "onödigt" att polisen sköt ihjäl offret, men samtidigt har jag svårt att inte tycka att offret får skylla sig själv till stor grad. Det fanns nämligen mycket tid att bara stanna och ge upp innan skotten avlossades.
 
Jag kikade även på den gamla dokumentären från 2004 "När Domus kom till stan" nu på morgonen. Jag tror att första gången jag förstod att Domus och andra varuhus påverkat våra stadskärnor markant var när jag och Bias kikade på Filip och Fredrik här i Örebro för några år sedan. Jag tror att de tog upp det i förbifarten då. Jag har sedan dess trott att Domus i Örebro var det nuvarande Krämaren, men tydligen var det Kompassen. När jag funderar nu kan jag inte minnas om Kompassen finns kvar?
 
Inga större planer för dagen, kanske gå ut och kika lite i second-hand affärer.
 
Just det, Liverpool i fyra poängs ledning över julen :-D.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0