Två sina händer

Jag brukar ta upp det här, vilket främst är för att jag ska behöva tänka till lite extra och inte glömma bort det, när jag märker att jag själv uppfattat något felaktigt tidigare. Men jag återkommer till det!
 
Igår vaknade vi lite tidigare och hann äta den rumsserverade frukosten här på boendet. För den som inte känner till det innebär italiensk frukost en sockerchock. Det är typ kaffe, vitt bröd och godsaker som serveras. En vaknar till men bilr rätt snart hungrig igen :-).
 
Valle hade tidigare känt av halsont, vilket även verkar ha drabbat halva hennes familj, och igår var det rätt illa, men hon var stark ändå och orkade visa mig runt i Rom. Vi tog tunnelbanan till andra sidan av Tibern och kikade rätt snabbt på Spanska trappan och området därikring, Fontana di Trevi och på utsikten över Piazza del Popolo. Vid Fontana di Trevi var det galet mycket folk vilket gjorde det något mindre mysigt.
 
Därefter åkte vi hem till Valles föräldrar, och det är det rubriken syftar till. Valles pappa berättade en historia om Pontius Pilatus. Det skedde på engelska och italienska varav vissa delar översattes av Valle. Något svårt att hänga med i, men ändå intressant. Den handlade om Pontius Pilatus ansvar gällande Jesus död. Så här i efterhand förstod jag nog inte riktigt vad poängen var, men det ska jag ta reda på. Ialf, poängen hade något med uttrycket "två sina händer" att göra. Jag tror att jag tidigare tänkt att det uttrycket betydde något i stil med att konspirera, typ att personen som tvår sina händer ska få ut något av någonting, men det betyder snarare att frånsäga sig ansvar. Jag känner att jag rätt ofta har fel uppfattnig om diverse uttryck, och det är ju inte bra :-). Förvisso bra att jag ibland kommer på mig själv, som den här gången :-).
 
Sedan åt vi pizza. På vägen tillbaka till mitt boende fick jag skjuts av Valles pappa, och han ville inte använda bilbälte trots att det pep högt i bilen, något jag upplevde som väldigt roande. Lite macho-italienskt. Fördomarna slog in där :-).
 
Idag är kvällen planerad men inte dagen, men jag ska försöka hitta på något.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0