Evangelium

Det är segt att bara ha en ledig dag från jobbet innan det är dags att jobba igen, men det blir bra när lönen kommer. 
 
Jag kikade precis klart på en dokumentär om Jesus frus evangelium. Jag kan ha sett den förut för jag tyckte jag kände igen en del, men inte helt säker. Även om evangeliet är falskt så har jag lite svårt att förstå vad problemet är om Jesus nu hade en fru? Jag är irriterande okunnig gällande religion ibland, och måste väl googla det här när jag får ork...
 
Samtidigt blir jag irriterad på att jag genom åren inte velat studera religion eftersom det är "hittepå". Bara för att det är "hittepå" är det ju inte ointressant, vilket jag numera insett, och tidigare påpekat här.
 
Jag såg även dokumentärer om New York och London. Slogs av att jag trots tre besök i New York inte fattat att bagels och ostron är mat som en bör äta där.
 
Gårdagskvällen spenderades främst med att kika på Vänner-avsnitt. Jag kikar med Valentina och vi är än så länge bara inne på första säsongen. Den säsongen sändes under 1994-1995, och innan jag började kika på serien med Valentina hade jag inte sett ett enda avsnitt men givetvis hört talas om den. Jag var alltså 12-13 år när Vänner började sändas och eventuellt lite för liten för att uppskatta den då, men jag såg varken på Vänner, Seinfeld eller någon annan amerikansk sit-com senare under mina tonår heller. Jag var alltså mer eller mindre opåverkad av amerikansk TV-kultur under mina tonår. Varför jag inte tittade är jag inte helt säker på, men jag har ett minne av att jag ansåg att dessa serier var dåliga, men det berodde säkert på att jag inte gav dem chansen. Jag hade inte heller tid att se dem eftersom jag tränade mer eller mindre varje kväll, dock minns jag att jag såg en del svenska serier som Rederiet och Tre Kronor. Var vill jag komma med detta? Jo, jag kan inte minnas att jag var särskilt lockad av att komma ifrån Hallsberg som tonåring, och kan det delvis ha berott på att jag inte sett att något annat skulle kunna vara mer intressant? Jag såg givetvis en del film osv, men jag kan inte minnas att jag inspirerats av någon utländsk serie under mina tonår så att säga. När jag ser Vänner nu så fascineras jag lite av kläderna, hur de bor, vad de gör, osv och blir lite sugen på att åka till New York igen. Detta blev jag även när jag såg igenom Seinfeld för några år sedan. Vad hade jag varit för människa om jag gett serierna chansen och inte tränat så mycket som tonåring utan istället "frotterat" i modern popkultur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0