Windsor, Stonehenge och Bath

Vädret idag är på ett vis likadant som vädret var när vi var i England, altlså att det ser himla härligt ut men att det är kallt och blåser. Det var därmed ett mindre helvete att cykla hem från jobbet idag.
 
I söndags var det dags för själva anledningen till varför jag ville åka till England den här gången, och det var främst för att besöka Stonehenge. Vad Stonehenge är, eller har varit under alla år, är väl inte helt klarlagt, men att det varit en viktig plats för många är dock solklart. Även att det varit en gravplats och har haft något med sommar- och vintersolstånden att göra verkar sannolikt.
 
Eftersom de som bör veta något om Stonehenge inte verkar vara helt på det klara med vad det är, så vet givetvis inte jag heller så mycket om det. Varför och när jag började känna till Stonehenge vet jag inte heller, men jag tror att det kommer från mellanstadiet när jag läste mycket böcker om mysterier och dylikt. Jag var bland annat intresserad av Loch Ness, och vetskapen om Stonehenge uppstod säkert ungefär samtidigt.
 
För att ta oss till Stonehenge hade vi köpt en rundresa som även innehöll besök till Windsor Castle och staden Bath. Ganska mycket på en dag, och det tog verkligen hela dagen. Jag tror vi åkte 09.00 på morgonen och var hemma runt 20.00 på kvällen. Att det tog så lång tid beror på att både Stonehenge och Bath ligger långt västerut i England.
 
Turen började vid Victoria Coach Station och att ta sig dit visade sig vara något svårare än förväntat. Först var hela Circle Line avstängd under söndagen och sedan stannade inte tunnelbanan på Oxford Circus heller. Vi hade dock gått om tid så trots dessa mindre problem kom vi fram i tid. Dessutom hade vi lite svårt att hitta busstationen när vi kom fram till Victoria Station, men det löste sig även det.
 
Första stoppet var Windsor Castle och tydligen var Elizabeth II på plats, men henne såg vi dessvärre inte något av.
Inne på WIndsor Castle.
 
Under besöket fick vi bland annat se ett enormt dockhus och besöka flera av slottets rum. Vi hade dock inte så mycket tid på oss så jag hann inte direkt sätta mig in i någonting. Som mycket annat, trevligt att ha varit där, men gav kanske inte så där väldigt mycket.
 
Sedan var det så dags för Stonehenge. Stonehenge ligger mitt ute på en åker mitt i ingenstans. En fick inte gå in bland stenarna, vilket är logiskt, utan en fick hålla sig på behörigt avstånd. Eftersom Stonehenge ligger där det ligger och för att vädret var ovanligt ogästvänligt så var det inte ett perfekt utgångsläge för ett besök, men jag är nöjd ändå. En kunde gå runt hela Stonehenge och det ingick öven en audioguide.
Jag och Stonehenge :-).
 
Sista besöket var till staden Bath. Bath är en stad där det finns naturliga varma källor som romarna byggde bad omkring, och det var bland annat ett sådant bad vi besökte. Förutom badet gav staden ett trevligt och vackert intryck. Även här hade vi dock inte så mycket tid på oss så vi vandrade inte runt så mycket i staden. Att vi inte vandrade runt så mycket berodde förutom sparsamt med tid även på det kalla och blåsiga vädret.
En av poolerna i det badhus vi besökte.
 
Sedan väntade en tretimmars bussresa tillbaka till London. Jag kan verkligen rekommendera en sådan här tur för den som vill se mycket på en dag. Vi betalade drygt 1000 kr var för en heldag med alla inträden. Genom hela turen var det även med en mycket bra guide som berättade om mycket av det vi åkte förbi med bussen.
 
Väl tillbaka i London blev det middag på ett ställe som var specialiserat på fish & chips, så mamma fick till slut den mat hon ville ha :-).
 
Summa summarum så tycker jag att resan var väldigt lyckad. Vi hann med väldigt mycket på ganska kort tid. Boendet blev lite knasigt till en början, men värre saker kan hända. Det gick även alldeles utmärkt att resa med mina föräldrar :-). Lite gnäll om onda fötter och halvdåligt handhavande av kameror, men annars inga problem :-).
 
Jag har dock dragit med mig någon lindrigare sjukdom hem, för nu har jag ont i halsen och känner mig lite däven :-(.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0