Fin festival det här

Att jag och Bias är i Bilbao beror allra främst på festivalen Bilbao BBK Live, som jag tror att jag och Robert fick upp ögonen för för några år sedan. Nu blev det så att Bias var den enda som ville följa med mig, så därav är vi i Bilbao den här gången.
 
Gårdagen innebar efter en frukost på det klassiska Café Iruna en del förberedelser inför festivalen. Först och främst var en tvungen att skaffa bandet på en helt annan plats än där festivalen ligger. Vi hämtade således våra band vid Athletic Bilbaos hemmaarena. Fin arena utanpå för övrigt. En speciell grej med bandet också är att det innehåller ett chip som en måste fylla på för att handla med på festivalen. Det är väl både bra och dåligt, men det som är bra är att det inte blir några längre köer till mat- och alkoholinköpen.
 
Jag hann springa några kilometer igår också här på hotellet. Det där ville jag verkligen få med här haha :-).
 
Festivalen ligger väldigt vackert uppe på ett berg i utkanten av Bilbao och för att åka dit får en åka gratisbuss. Det går sannolikt att gå också, men är väl något snabbare och mindre jobbigt att åka buss.
Jag och utsikt över det fina Bilbao och Athletic Bilbaos hemmaarena.
 
Vi var dock något tidiga upp till festivalområdet, för väl framme kom vi inte in, eftersom de inte hade öppnat trots att en DJ borde ha börjat spela innan de öppnade. Hursomhaver var vi därmed bland de första inne på området när vi väl kom in. Fint område för övrigt med högt gräs och relativt nära mellan scenerna. Mycket möjligheter att köpa alkohol och annat för att släcka törsten, men något mindre möjligheter för mat. Cannabis är väldigt vanligt också, och lukten känns överallt, dock har ingen försökt sälja något till oss.
Huvudscenen Bilbao mitt på festivalområdet.
 
Det blev en rätt lång kväll/natt på festivalområdet igår. Vi var där vid 17.00 och var hemma strax efter 02.00, och då slutade den största akten tidigare igår än vad som kommer bli fallet idag och imorgon.
 
Igår hann vi med att se följande:
 
Temples - Nytt för mig, givetvis känt för Bias. Alla gånger bra psykedelisk pop för oss båda.
 
Cigarettes After Sex - Lågmält band med en överraskande cover på Reo Speedwagons "Keep on Loving You", som en glad överraskning för mig. Jag måste säga att bandnamnet säger mycket om vad det är för musik :-).
 
Childish Gambino - Inte min kopp av te, och kändes ungdomligt, men uppenbart populärt. Bra underhållning måste ändå medges.
 
Parquet Courts - Den stora positiva överraskningen för undertecknad. Bias ville verkligen se detta, jag visste inte vad det var, men det var riktigt bra. En slags pop-punk av några sköna amerikanare. Trots att de enligt min mening var bästa akten igår var de inte väldigt uppskattade av festivalpubliken, och det var inga proplem att få en bra plats. Antar att många likt mig inte kände till, eller känner till, bandets musik.
Parquet Courts i Gora tältet.
 
Florence + The Machine - Sista akten på stora scenen. Vi orkade titta en dryg halvtimme på en Di Leva-lik gestalt på scenen. Populärt bland besökarna, helt ok enligt mig, men kändes lite väl "up in the air" för mig. Jag tyckte att Florence + The Machine var helt ok när de slog igenom, sedan har jag inte lyssnat vidare på det, och känner inte att jag kommer göra det heller efter att ha sett delar av konserten. I den bedömningen måste jag dock lägga in, som vanligt, att det skulle kunna vara annorlunda om jag ger det chansen.
 
Idag har vi försökt sova länge för att orka med kvällen och natten. På återhörande imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0