Lediga härliga dagar

Det är alldeles förträffligt att vara borta men samtidigt är det inte så himla dumt att vara hemma heller. Att få tid att se den där filmen en tänkt att se ett tag eller läsa ut den där boken som bara står och väntar i bokhyllan men som det är svårt att hitta tid till i vardagslivet. Det är även väldigt passande eftersom det är så varmt att det inte går att vara utomhus ;-).
 
Igår fick jag "äntligen" tid att se Spielbergs version av "War of the Worlds/Världarnas Krig". Jag har ett luddigt minne av att jag sett filmen för över 10 år sedan när jag bodde på Nygatan. Vissa delar av filmen är nämligen bekanta, vilket inte bara beror på att jag och Nisse sett den kraschade jumbo-jet på Universal Studios som återfinns i filmen. Jag tycker mig även ha ett minne av att jag inte tyckte filmen var så bra. När jag såg den nu är min bedömning dock högst annorlunda. En mycket bra film! Några logik-brister förvisso, men det har väl de flesta filmer. Jag är mycket nöjd att jag sett om filmen ialf, om jag nu har sett den förut :-). Jag har inte nämnt den här i bloggen tidigare, men kan ha sett den innan jag började skriva blogg.
 
Idag har jag istället fokuserat på att läsa ut Henrik Fexeus nödvändiga manual i social kompetens. Jag fick den i julklapp och jag har flera av hans andra böcker. Gillar alla! Enkelt skrivna och inte baserade på någon allomfattande teori som kommits på för 100 år sedan eller något. Bra tips som ofta, eller alltid kanske, har stöd i experiment. Temat i den här boken är att vi människor mår bra av riktiga sociala kontakter, inte över internet osv. Så klart inget nytt, vilket inte hävdas heller, men något vi tappar bort i dagens stressiga och multi-fokuserade värld. Innan jag läste boken har jag faktiskt reagerat på det både i Filippinerna och i Spanien, att det är ett socialt liv där som jag ialf uppfattar som annorlunda. Typ att mannen på cafét förefaller ha djupa relationer med flera kunder och att många arbeten är mer familiära än här. För att göra en konklusion - alltså att vi tjänar bra här, men att det är på bekostnad av det sociala livet som verkligen är värt något. Som sagt, inget nytt kanske, men värt att stanna till och fundera lite ibland.
 
Nu blir det mat med Valle, på återhörande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0