Långa halsar och vattenfall

Igår åkte jag och Valle runt utanför Chiang Mai med samma snubba från vårt boende som jag åkte med dagen innan. För knappt 600 kronor körde hon runt oss mer eller mindre hela dagen, helt ok pris enligt min uppfattning.
 
Först åkte vi till ett ställe där flera olika folk bor, eller ialf visar upp sig, men jag tror att de även bor där. Det mest spektakulära folket enligt mig var padong. De bär järnringar runt halsen vilket gör att det ser ut som att deras halsar är mycket längre än normalt. För många är de nog det också, men efter vad jag förstod så skulle halsen bli normal igen om de tog av sig järnringarna.
Det ser ju minst sagt lite märkligt ut :-).
 
Det besöket var dock främst en extragrej, och när vi var klara och sedan ätit lite thailändsk snabbmat åkte vi dit vi skulle från början, Sticky Waterfalls eller Bua Tong. Vattenfall är populära runtom i världen och på vissa ställen kan en bada där vattenfallet slutar. Här är det dock annorlunda, här kan en nämligen klättra uppför vattenfallet. Av någon anledning är berget bakom vattenfallet inte halt, så det går alldeles utmärkt att klättra upp. Det är sannolikt livsfarligt om en ändå skulle halka och trilla baklänges, men säkerheten är inte alltid prio här. 
Det här är en del av vattenfallet, men det finns tre delar där en kan klättra upp, och även ned för den delen.
 
Att besöka Sticky Waterfalls är något en måste göra om en besöker Chiang Mai, det tar dock åtminstone en timme att åka dit med bil, men det är lätt att ta sig dit genom diverse organiserade turer, eller att göra som oss, be någon att köra dit en :-).
Längst ned i vattenfallet. För övrigt var vattnet varmt och även om det var andra turister här så var det inte galet.
 
Vi kom hem rätt sent på eftermiddagen efter den här härliga utflykten. Vi gjorde därmed inte så väldigt mycket mer denna dag. Vi försökte gå till en italiensk restaurang, men den var stängd, så det blev thailändskt igen. Jag vill helst ha lite annan mat för min mage stabiliseras inte :-(.
 
Vi hamnade dock på en av människor överfylld marknad en stund och provade kungen av alla frukter, durian. En illaluktande men välsmakande frukt som är väldigt populär här.
Det en äter är det som finns inuti, typ som med ananas, så bilden ger ingen vägledning om hur frukten ser ut :-). Ganska gott, men det hjälpte inte min krånglande mage...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0