Lärt oss laga thaimat

Idag bar det vid 08.00-tiden av för en halvdags lektion i thailändsk matlagning. Vi kördes ut till något ställe en bra bit utanför Chiang Mai. Lite oväntat eftersom ialf jag trodde att det hela skulle vara i Chiang Mai. Vi stannade förvisso först på en marknad, inte för att vi köpte något till vår matlagning, men de visade lite vad en kunde köpa där. Sannolikt har de som håller i marknaden och i matlagningen något samarbete, vilket gjorde ett stopp passande :-).
 
Själva matlagningen var sedan bättre än jag hade förväntat mig. Vi fick laga tre olika maträtter och hade möjlighet att välja mellan flera olika maträtter att laga. Jag valde bland annat pad thai, green curry och en soppa som jag borde veta vad den heter men som jag glömt namnet på.
Matlagning på gång.
 
Även om det hela var både bättre och roligare än jag trodde är det nog dessvärre inte så mycket jag kommer ta med mig hem till Sverige. Det är svårt att minnas vilka ingredienser vi använde, och många är sannolikt svåra att få tag på i Sverige. Vi fick dock en kokbok med enkla recept, så den kan vi säkert laga något ifrån efter att vi kommit hem till Sverige.
 
Under eftermiddagen har vi främst oroat oss för att Valentinas flygbiljett till Bangkok imorgon inte verkade finnas, men det gjorde den efter att vi ringt flygbolaget. Nu är vi bara oroliga över huruvida vi kommer hinna med vårt anslutande flyg till Manila från Bangkok imorgon. Saken är den att det flyget vi bokat från Chiang Mai till Bangkok har blivit försenat, antagligen inte tillräckligt försenat för att vi ska missa planet till Manila, men tillräckligt för att det ska vara nervöst.
 
Nu ikväll hade vi tänkt oss lite massage, men det var fullbokat där vi hade tänkt att få massage. Kan bli imorgon istället. Det blev även besök till en kvällsmarknad idag också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0