Sår

Valle sover efter en lång dag. Själv har jag googlat lite gällande sår och hur de ska behandlas. Jag förstod nämligen att jag aldrig har tagit reda på vad som är bäst. Hålla såret rent osv har jag ju förstått, men hur hålls det rent? Att jag började kolla upp detta beror på mitt sår på ryggslutet som jag lade upp en bild på och för att jag även har några sår på fötterna efter att jag trampat på koraller. De på fötterna har nog delvis blivit infekterade. Jag trodde att det skulle vara bra för såren att vara i saltvatten, och det är nog inte helt fel, men saken är tydligen den att det kan finnas mycket bakterier i haven kring kusterna, vilket därmed gör att det inte är bra att bada i havet med sår. Jag lärde mig också att såren helst ska tvättas med tvål och vatten och absolut inte med alkohol. Antiseptiska preparat utan alkohol verkar dock även kunna vara bra. Det framstår även som att plåster är bättre än att inte ha plåster.
 
För att återknyta till något jag varit inne på flera gånger under den senaste tiden så är det här också något jag irriterar mig på att jag inte tidigare hade bättre koll på. Jag känner mig naiv och korkad.
 
Hur tänker jag med detta då? Jo, jag ska göra rent mina sår så bra det går och även använda plåster för att täcka såren under surfningen. Det kommer säkert inte hjälpa jättemycket, men jag känner inte att jag kan hoppa över två dagars surfning för diverse små sår.
 
För några timmar sedan kom vi hem från vår lagun-tur. Det var vi och ett par från Melbourne som åkte tillsammans. En trevlig resa som bland annat innebar en båttur genom mangrove-skog, en lunch på en annan paradisö och sedan en tur till Sugba-lagunen. Lagunen var vacker men lite väl anpassad för turism med ett hus att hänga i och hopptorn samt brädor en kunde paddla runt i lagunen med. Det var alltså inte en orörd lagun. Vi hoppade från hopptornet och paddlade runt lite innan vi kände oss nöjda för att åka tillbaka hem.
Valle har precis hoppat i lagunen :-).
 
Efter att vi kommit hem har vi inte gjort så mycket mer än det jag började inlägget med. Nu är det väl snart dags för middag och för att senare se Sverige slå Mexiko. Imorgon har vi bestämt att bara surfa på eftermiddagen så att vi får lite sovmorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0