Surfat tre gånger under 24 timmar

Gårdagen gick verkligen i surfningens tecken. När vi skulle möta upp våra instruktörer på morgonen visade det sig att Janne druckit för mycket dagen innan och därmed inte kunna komma, så det fick bli Ballong som ensan fick ta hand om oss, vilket inte gjorde något större skillnad. Ballong är lite roligare än Janne, lite mer pratglad osv. 
 
Jag hade lite problem i början av surfningen eftersom Ballong glömt att vaxa min bräda, vilket gjorde den hal. När jag sade till fixade han det och efter det gick det bra. På det hela taget en trevlig surfarmorgon. När vi var klara rekommenderade Ballong att vi skulle surfa även på eftermiddagen, vilket jag tror berodde på att Janne strulat till det på morgonen.
 
Så det blev surf även på eftermiddagen, men på ett ställe nära Cloud 9 där en inte behövde någon båt för att komma ut till vågorna. Här var det lite annorlunda vågor så det gick väl något sämre att surfa, men ändå helt ok. När vi kom tillbaka till stranden visade det sig att någon hade snott mina flip-flops. Trist, men de hade kostat mig typ 25 kronor, så ingen större ekonomisk förlust :-).
 
Jag har passat på att fråga Janne och Ballong en del om Filippinerna. Tydligen var det mycket droger förut, men genom Duterte har det helt försvunnit från Siargao. Exempelvis har inte någon frågat mig och Valle om vi vill köpa droger vilket annars är vanligt utomlands. Familjerna är oftast stora och det är tydligen inte helt ovanligt med 15-16 peroner i en familj. Bara för några år sedan var det inte så mycket turism på Siargao, utan det har ökat markant de senaste åren. Det får bara byggas hus med två våningar på Siargao för att det ska se mer naturligt ut, vilket verkligen stämmer. Från havet ser det inte ut som att det finns några hus på Siargao, bara palmer. Utlänningar får äga mark, men de får inte hindra lokalbefolkningen att nå havet. Känslan är även att de verkar gilla utänningar mer här än folk från Manila :-). Jag har frågat massa annat också, men kommer inte ihåg allt.
 
Igår kväll gick vi tillbaka till Carenderia för att åter serveras fantastisk mat. Eftersom vi lärt "känna" ägaren lite så bjöd han även på limoncello :-). Tackar för det!
 
Imorse var det revelj 04.30 för att surfa i soluppgången vid Cloud 9. När vi kom var det inga där, men sedan blev det väldigt trångt med surfare, så det var väl så där, men kul att ha surfat där, är ju trots allt en otroligt känd plats för surfning.
 
Nu ska vi snart iväg till en lagun. Den lagun jag skrev om för några dagar sedan.
 
Mellan de olika surf-tillfällena igår läste jag klart "Into the Wild". När jag såg filmen för rätt många år sedan så tyckte jag mest att det var en rätt störig historia. En ung ideologisk och oerfaren man åker ut till Alaska och svälter ihjäl. Lite skyll dig själv kände jag då. Nu när jag läst boken framkommer en helt annan bild. Mannen var inte alls så oerfaren, utan hade varit ute i vildmarken under flera år och dog vad det verkar ialf delvis på grund av en väldigt ovanlig förgiftning. Det hela fick således mycket mer djup för mig efter att jag läst boken.
 
Jag har glömt att nämna att en mus klättrade på mitt ben för några dagar sedan. På det boendet vi bodde på under en natt hade boendets katt släpat in en mus i restaurang- och sällskapsdelen. Katten lekte med musen, så ibland kunde musen springa iväg en bit innan katten tog den igen och vid ett tillfälle sprang musen upp på mitt ben medan jag satt och åt :-). Lite ovanligt.
 
Nee nu är det snart dags att åka iväg...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0