Dagar av reflektion

Vi har haft två utbildningsdagar gällande coachning. Jag vet inte om jag kommer ta med mig så mycket av det jag "lärde" mig, men utbildningen gav bra med tid till trevliga samtal med kollegor. Sådan tid som en inte har annars. Utbildningen var inte heller dålig, men ni vet precis som jag, att sådant här kan bli lite teoretiskt och således svårt att omsätta i praktiken. Men tiden för reflektion med kollegorna var värd mycket.
 
Annars har inget spännande hänt på jobbet. 
 
Det var en trevlig helg med dubbelt kalas hos Peter och Johanna, och det bjöds på god mat både på dagen och kvällen.
 
Kul att ÖSK trummar på, seger igår mot Sirius med 4-2 på bortaplan.
 
Nu har det tillåtits böneutrop från en moské i Växjö, och visst är det redan tillåtet i Botkyrka någonstans? Jag tycker att det är helt galet. Jag har svårt att se att det kan anses föreligga religionsfrihet om jag ska tvingas höra på böneutrop? Det är en sak att det finns speciella hus där de religiösa vill hållas, men varför ska jag tvingas höra deras böneutrop? Är inte religion en privatsak i Sverige? Det går inte att jämföra med kyrkklockor. Kyrkklockor ger ett ljud och inte ett budskap, och ni fattar vad jag menar med budskap. ...och om det nu skulle vara svårt att förstå skillnaden mellan kyrkklockor och böneutrop från moskéer så kan vi förbjuda kyrkklockorna också, för ärligt talat, hur störiga är de inte?
 
Sedan har vi det här med gruppvåldtäkter. Är det inte helt bisarrt att det är först nu efter Aftonbladets artiklar det tagit lite fyr i debatten? Av de som dömts de senaste åren var 13 av 112 födda av två svenskfödda föräldrar. Det är milt uttryckt en överrepresentation av utlandsfödda. Ska vi fortsätta att stoppa huvudet i sanden på grund av detta, eller ska vi försöka göra något åt det? Oavsett om dessa våldtäkter är ovanliga bör det väl ändå tagas på allvar? Jag blir förbannad när jag tänker på detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0