En solig påsk lider mot sitt slut

Det var sorgligt att vakna igår med nyheterna om ytterligare ett terrordåd. Denna gång i Sri Lanka. Även om logik kan verka märklig, tycker jag mig ändå ibland kunna skönja logiken, men i dåd av den här typen blir jag bara förbryllad. Är det paradiset som eftersträvas? Är det världskrig? Hursomhelst så jävla tragiskt, så mycket onödigt lidande. För vems eller till vilken nytta?
 
Jag släpper den delen nu och går över till mitt mer personliga liv, tvära kast, men det är så det är...
 
I lördags kväll kikade jag på "Viagra Boys" på Frimis. Trots det må hända fåniga namnet är det ett bra band. En sångare med en rätt egen framtoning och ett sound som inte hör till vanligheterna nu för tiden enligt min uppfattning. En riktigt bra spelning! Maja från "The Sounds" agerade förband i någon form av elektronisk akt. Det föll mig verkligen inte i smaken och hela hennes framtoning kändes fånig. Känner mig en aning objektifierande nu, men det var så jag upplevde det. Även Patrik Arve var på plats, men som DJ. Den upplevelse jag fick av hans låt- och klädval gjorde inte att jag fick en bättre bild av honom än tidigare. Nu var jag objektifierande igen, jag måste komma ifrån det, eller?
 
Jag har även läst ut "Infiltratören" under påsken. Wierups bok om polisens inte helt klockrena arbete med infiltratörer och informatörer. Jag vet att det där var på tapeten för dryga 10 år sedan, men det var inget jag satte mig in i då. Tror även att det var bra att jag läste boken nu än tidigare, den släpptes för över 10 år sedan, eftersom det nu är lättare för mig att förstå hur jakten på resultat kan krocka med exempelvis regler och rättssäkerhet... Något rörig bok kanske, men jag upplevde ändå att Wierup försökt ge en någorlunda objektiv bild. Väl värd läsning!
 
Jag har vidare sett "Jesus sista dagar". En tvåtimmars serie som framför lite nya tankar kring Jesus liv och död. För mig väldigt spännande, men även irriterande eftersom jag helt missat att Jesus och Johannes Döparen var släkt, och att Jesus typ tog över Johannes Döparens rörelse. Även om jag har svårt att vara respektfull mot religiösa, även om jag försöker, så är jag sur på att min kunskap om religion och religiösa gestalter är rätt bristfällig. ...och då är den nog ändå rätt bra i jämförelse med andra "svennar".
 
Det blev även att se "Bye bye Britain" om jobbet inför Brexit. Inte lika intressant som "Vägen till Brexit", men väl värd att se.
 
Ja det var de sista tankarna efter en lugn och delvis reflekterande påskhelg. Där blev det lite syftningsfel, men det får vara...
 
Ta hand om varandra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0