Fler tankar

- Rabalder nu om regeringsföreträdares uttalanden gällande att det är rika narkotikaanvändare som gör att fattiga mördas i förorten. Utifrån den kunskap jag har låter det lite ensidigt. Givtvis borde färre mördas i "knarkkrig" om det var mindre efterfrågan, men det är väl ändå något av ett val att börja sälja knark, och det är väl inte främst rika som knarkar? Jag tänker också att det är dags att tänka om i narkotikapolitiken. Vi har provat den repressiva politiken länge nu, och det har väl inte blivit bättre?
 
- Jag har lyssnat på när Navid Modiri intervjuat Fredrik Virtanen och Elaine Eksvärd. Den senare gav väl inte ett direkt intellektuellt intryck. Lite ensidig, men verkade ändå någorlunda öppen för diskussion, vilket är bra. Virtanen däremot, som jag har haft så svårt för genom åren, var intressant att lyssna på. Jag måste köpa hans bok. Det som var allra mest intressant i den intervjun var dock när Navid tog upp vad som uppfattas som trakasserier eller inte. Typ att en kvinnlig komiker skojat om att ett "catcall" var trevligt om den som visslade verkade spännande. Navid tog vidare upp att det är få "hunks" som åkt dit under #Metoo. Som jag förstod det var hans tes att något kan kännas mer som ett övergrepp om något skett med någon som en senare ångrar att en gjort något med, exempelvis för att personen inte var lika attraktiv vid ett tillnyktrande.
 
- Jag provoceras av utbrända unga kvinnor. Jag upplever dem som otroligt korkade. Det är givetvis en väldigt trångsynt inställning från min sida, men jag tror att jag jämför dem med narkomaner osv. Att ni har ju ställt till med det här själva! Som sagt, trångsynt, men ändå så jag reagerar nu.
 
- Jag såg "Funkiskungen" igår. Hade hoppats på kunskap om funkis, men det var snarare ett familjedrama. En besvikelse. Serien "För nationens bästa" av Melker Becker var däremot mycket bra. Han lyckas göra sympatiska och lättförståeliga program. En intressant sak var att IS-musiken som skulle ha spelats hos Megapol i Skåne aldrig spelades. Det blev en stor sak i media, men det har aldrig hänt. Jag har även sett "Den kvinnliga vikingakrigaren" och en dokumentär om "Ödets spjut". De var inte så tokiga.
 
Idag är det tänkt att Levi ska komma förbi. Får se om han vågar umgås med mig på egen hand :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0