Gösta

Jag och Valle började kika på serien "Gösta" idag, och oj vilken jobbig serie, och med det menar jag inte att den är dålig. Det är bara att det är rätt mycket jag kan känna igen från livet, och det dras till sin spets i serien, vilket ger en stor skämskudde-effekt :-).
 
Annars har vi, eller jag själv, sett flera dokumentärer med det gemensamma namnet "Sanningen om..." i början. Sedan handlar de om socker, kolhydrater, alkohol osv. De är inte så dumma, och den om alkohol hade jag sett en gång förut, men som vanligt mindes jag mindre än vad jag trodde.
 
I den om socker menade någon att det sannolikt är bättre med aspartam osv i läsk istället för vanligt socker eftersom det blir så mycket mindre socker i dieten. Jag undrar verkligen om det är allmänt vedertaget? Annars var det väl det vanliga, att socker ligger gömt lite här och var i livsmedel.
 
Den om alkohol är nog mest intressant. Där hävdar de bland annat att det inte finns bevis för att en blandning av alkoholhaltiga drycker ger värre bakfylla och att vodka och gin är bra för att inte bli allt för bakfull. Vin och mörkt öl var sämst för bakfyllan, kanske inte helt överraskande.
 
Jaja, ska ni se någon av dessa "Sanningen om..."-dokumentärer så rekommenderar jag den om alkohol. De finns alla på SVT Play.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0