Vikingarnas värld

När jag loggade in nu fick jag ett meddelande om att mitt lösenord läckt ut. Jag känner mig inte jätterädd. Har svårt att se att någon skulle skriva något mer märkligt, provocerande eller dubbeltydigt i den här bloggen än vad som redan står här :-).
 
Jag har nu läst boken "Vikingarnas värld". Vad har jag lärt mig? Främst att vikingarna hade större inflytande än vad jag tidigare trodde, speciellt i England och Irland. Inte för att jag sympatiserar med deras våldsanvändning, men deras hedniska tro i kontrast till det kristna Europa har jag svårt att inte bli lite charmad av. Nu var det väl bland annat kristendomen som gjorde att vikingatiden övergick i något annat, så kristendomen vann väl till slut. Det hävdade ialf dokumentären "Vikingarnas stora mysterium" som jag såg i helgen. 
 
Jag känner också att vi svenskar generellt vet för lite om vikingarna. Jag tror jag läste lite om dem i typ slutet av lågstadiet, men efter det ingenting. Är väl mycket annat som ska in i ämnet historia antar jag, men ändå :-).
 
Jag tror även att namnen; Gorm, Blåtand, Tveskägg och Hårfager fick någon form av kronologi i huvudet också.
 
Till sist så känner sig både jag och Valle lite hängiga idag :-(.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0