Lund

För några timmar sedan framkommen till Lund. Här ska jag bli utbildad i tre dagar, vilket jag tror kommer bli bra. Kan dessvärre bli den sista utbildningen inom asylrättens kärna med tanke på omplacering.
 
Busade med Levi i lördags, han blir verkligen roligare och roligare för varje dag som går :-). Annars rätt lugn lördag med Khana Kazana på kvällen med Valle och Bias. Bra mat till rimligt pris.
 
Roade mig även med ett par av Anders Wahlgrens dokumentärer om Sthlm och dess bebyggelse - "Spelet om Stockholm". En kanske skulle ha blivit stadsplanerare :-).
 
Jag såg även "Den bortglömda krigaren" om en somalier som utvisats från England och som vill komma tillbaka trots att han varit terrorist och inte har något brittiskt medborgarskap, Intressant dokumentär om hur somalier tar sig till Europa, men själva huvudtemat om att han inte "får" komma tillbaka måste de fått om bakfoten. Om det inte är något undantag för somalier och brittiska medborgarskap. Alltså det framgår av dokumentären att han inte är brittisk medborgare, men samtidigt är tesen att han borde få komma tillbaka till England.
 
Det blev även att se dokumentären "Operation Foxley" om ett brittiskt försök att ta död på Hitler, helt ok. En annan dokumentär i två delar jag sett är "Den omöjliga freden 1918", riktigt bra. "Hitlers olympiska mästare" har också hunnits med, fast det kan ha varit innan helgen :-). Jag tror jag har skrivit det förut, men dessa dokumentärer är intressanta eftersom många av dem använder färgfilm som jag inte sett förut.
 
...och till sist, de där influerarna som ville att regeringen ska ta tag i miljön, var väl ett rätt stort debacle? Syftet var bra, men mycket hyckleri hos många vad det verkar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0