Anekdoter om Amalfikusten

Nu är vi tillbaka i Rom efter några dagar på Amalfikusten. Några anekdoter gällande det.
 
- Bilkörningen var inte helt oväntat annorlunda i jämförelse med Sverige. Utöver bilar vimlade det av mopeder och motorcyklar längs vägen och omkörningar skedde mest hela tiden trots otroligt dålig sikt. Jag undrar hur många olyckor som sker där? Vid ett tillfälle såg vi en tant som låg på gatan och blev omhändertagen av sjukvårdspersonal. Om hon blivit påkörd är svårt att säga, men verkar rimligt utifrån var hon befann sig.
 
- Vattnet var överraskande varmt och solen inte överraskande stark :-). Stränderna var små och den i Positano väldigt stenig. Att hyra en solstol och ett parasoll kostade även dryga 20 euro, vilket är lite galet. Det ryktas om att det beror på rika amerikaner :-).
Utsikt över Positano. Jag borde köpa en riktig kamera märker jag. 
 
- Vårt boende var helt fantastiskt och låg uppe i bergen mellan Atrani och Ravello. Det var underbar utsikt över en dal eller ravin (jag har svårt att se skillnaden) med havet i bakgrunden. Det var även fullt med citron-odlingar runt boendet. Promenaden ned till Atrani var lite jobbig, eller egentligen var det ok att gå ned, men värre att gå tillbaka uppför alla trappor :-). På vägen låg det otroligt väldoftande citroner på marken. Det var annat än de citroner vi har i Sverige.
Promenad ned till Atraini. En citron i förgrunden och vårt hotell uppe till höger.
 
- Det var mycket lokalproducerad mat och dryck. Vi provade gott lokalt vin och limoncello samt åt spaghetti alle vongole. Vi provade givetvis pizza också, även om pizza kanske är mer från Neapel. All mat vi åt var för övrigt väldigt god.
En rejäl limoncello i Cetara. Valle fick köra efter den :-).
 
- Utsikten från Villa Cimbrone i Ravello var magisk.
En mobilkamera gör det inte helt rättvisa som sagt, men det är ialf fin utsikt och stup rakt ned.
 
- Bra tåg mellan Rom och Neapel. Snabba, bekväma och i tid. Sverige har eventuellt en del att lära, eller så hade vi bara tur med att de gick i tid.
 
För att summera åker jag gärna tillbaka, för det är en del vi inte hunnit se, exempelvis var vi aldrig på Capri eller i Pompeji som ligger i närheten, men det får bli nästa gång :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0