Ett varmt Rom

Igår steg jag upp kl. 03.00 för att resa till Rom. Det var lite kämpigt med trötthet igår men nu är jag utvilad igen :-).
 
Jag har reflekterat lite kring det här med förväntningar inför resor. Det med anledning av några Facebook-uppdateringar jag såg för någon dryg månad sedan där en person verkligen såg ut att se fram emot en resa. Jag ser givetvis fram mot resor, men det har verkligen ändrats från hur det var när jag var ung. När jag var ung, eller typ runt 20, var varje utlandsresa något stort. Det var en grej, och det kände jag att den här personen på Facebook ville förmedla. Det är verkligen inget fel i det, utan jag tänker främst på att jag själv inte känner så längre. Tidigare kunde en resa till Grekland vara årets stora grej, som något väldigt speciellt. Numera ser jag givetvis fram emot resor, men det känns ändå främst som en del av vardagen. Det låter kanske drygt, men det är inte tanken, det jag vill komma till är att resor har blivit så normaliserade att det är en standard. Typ nu är jag i Rom, nu är jag i Örebro. Det känns mer som att vara på olika ställen, inte att resa. Svårt att förklara på ett bra sätt. Lite som att resa till Rom, Barcelona, London osv är som det var att åka till Kumla när jag var barn. Detsamma gäller hotell. När jag var yngre var det en grej att bo på hotell, nu är det nästan jobbigt och tråkigt att bo på hotell. Jag hör hur detta låter, men jag tror verkligen inte jag är ensam om att känna så här. Nästan lite otäckt hur jag kan vänja mig vid att ha det "oförtjänt" bra.
 
Jaja, nu är jag ialf i Rom. Det är varmt, men inte galet varmt, typ 30-35 grader, vilket förvisso är lite för varmt för att orka göra något särskilt. Igår kväll hängde vi i Trastevere. Avslappnat, där det är helt ok att dricka öl på gatan bara en har plastglas. Varför kan det inte vara så i Sverige?
 
Idag blir det nog en sväng till havet innan vi drar vidare mot Amalfikusten imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0