Semesterlektyr

Förutom "Thérèse Raquin" skulle jag även ha läst "Markurells i Wadköping" när jag pluggade på gymnasiet, eller det är så minnet säger ialf. Något som hjälper minnet på traven är att jag har råkat haft dessa böcker i min bokhylla... Nu har jag dock skickat tillbaka dem till var de hör hemma... Av olika anledningar läste jag inte dessa böcker under gymnasietiden, men jag antar att jag skrev ihop någon recension genom baksidan av böckerna och något jag hittat på internet. Jag var väl för upptagen med en massa tränande och annat för att orka läsa böckerna... Hursomhelst, som jag skrivit här tidigare så läste jag "Thérèse Raquin" för ett par månader sedan, och nu har jag även läst "Markurells i Wadköping". Ungefär så imponerad jag blev av "Thérèse Raquin", så icke-imponerad blev jag av "Markurells i Wadköping". Jag vet inte varför den anses vara en svensk klassiker, och inte blev jag mer förstående efter att ha läst den. Det är dock mycket som jag inte förstår och vilket andra förstår bättre.
 
Jag har även sannolikt läst om Fredrik Lindströms "Jordens smartaste ord". En småtrevlig bok om ord, svordomar osv. Lättläst, men en aning tradig när diverse uttrycks historia ska förklaras på löpande band, ofta utan att en förklaring riktigt finns.
 
Nu har jag bara några få böcker kvar i mitt projekt att läsa igenom alla böcker jag har och som jag inte tidigare hunnit läsa. Ska bli trevligt att kunna köpa nya böcker som jag verkligen vill läsa :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0