Semester

Imorgon börjar den andra semesterperioden av tre för mig denna sommar. Jag hade en vecka i början av juni och nu har jag två veckor semester att se fram emot. Det blir Italien på onsdag och sedan vidare till Spanien någon vecka senare. Jag flyger, och inte känner jag någon skam för det. Jag värnar om miljön, eller gör jag det (?), och tänker väl att alla kan göra något, men jag tror ändå att det är världens stater som måste göra något mer konkret för att det ska bli någon egentlig effekt.
 
Jag tror jag kom hem från jobbet strax innan 19.00 i fredags. Längsta dagen på länge för mig på jobbet.
 
Väldigt skön dag igår. Hängde bland annat med vänner på Hälls och vädret var gott. På kvällen testade jag och Valle den nya restaurangen AnGan. Ytterligare ett nepalesiskt ställe, fast menyn var kanske lite väl varierad med pasta och hamburgare för att kännas nepalesisk. Något dyrt och små portioner, men bra service.
 
Vi kollade även på klassikern "Liar Liar" på kvällen. Jag mindes det som att jag tidigare tyckte att filmen hade en kul idé men att den annars var rätt dålig. Nu tycker jag fortfarande att de borde kunnat göra det bättre, för att idén med att en person inte kan ljuga är bra, men jag tyckte ändå att filmen var bra. Det är kul hur filmen hånar ljugande advokater, vilket jag har en större förståelse för nu än då. Annars är det synd att Jim Carrey, sannolikt helt medvetet, överspelar så. Det är imponerande utförd slapstick, men tänk er en liknande film som ändå var lite seriös. Typ att Ricky Gervais hade spelat Jim Carreys roll. Det hade blivit mycket bättre.
 
Idag har Valle åkt till Italien, så jag har egen tid. Den har jag främst spenderat med att se en mängd avsnitt av "Game of Thrones". Jag vill få det överstökat :-)-
 
Sabuni blev partiledare för Liberalerna. Jag tror att det blir bra om hon själv kan hålla sig ifrån identitetspolitik. Jag är en aning förvånad över att hon inte hyllats mer just på grund av sin identitet som svart, tidigare flykting osv. Hon nämner det själv, men det har inte varit en spännande bra-för-Sverige-grej hos exempelvis Aftonbladet. Jag är inte förvånad, men borde egentligen vara det.
 
Vi har även börjat exportera mord rätt mycket. Det är svenska medborgare som mördas i Spanien och Danmark osv. Var det så förr? Kanske en slump? SVT:s vinkling på morden i Danmark var att en av de mördade inte fått den hjälp denne behövde för att hoppa av det kriminella livet. Väl värt att ta upp, men där slutade rapporteringen. Tänker att det finns mycket annat där som skulle vara intressant.
 
Skjutningar, mord och överfall lite överallt i Sthlm nu för övrigt. Kanske beror på det ovan?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0