Lördag igen

Hemma igen från Malmö. Givande dagar med bra föreläsare. Förvisso är jag kanske ännu mer förvirrad nu, men det är väl så, kunskapen föder mer frågor. Det är bara de okunniga som är säkra på sin sak. För övrigt intressant att det gick att åka tåg från Hallsberg till Malmö över Göteborg. En annan grej var att jag under dessa dagar typ aldrig var utomhus.
 
Igår var det terror igen och denna gång i Christchurch. Där hängde jag någon dag för rätt länge sedan. Kändes då som en rätt sömnig liten stad. Vad tänker jag med det, antagligen att ett sådant här dåd därmed lika gärna kunde ha skett här i Örebro. Jag såg även filmen från dådet igår. Vidrigt! Det var därmed svårt att sova inatt. Det var väl inte heller speciellt oväntat detta? Jag är mer förvånad, och väldigt tacksam, över att fler liknande dåd inte skett de senaste åren. Jag undrar hur länge det kommer vara så, eller om det till slut blir som terroristerna vill, att helvetet brakar löst. Fast gör det verkligen det, antagligen inte.
 
Från en sak till flera andra. Jag och Valle såg "One of us" igår, en dokumentär om tidigare ultraortodoxa judar som ville leva ett vanligt liv. Gick så där. Rätt skrämmande på många sätt. Jag har så svårt för fundamentalister, oavsett vad det är. Det blir lite en tävling i att vara bäst på att vara en idiot.
 
Idag en lugn dag. Lunch på "Fresh Food", rätt bra, och ett inköp av vinylen "Born to run".
 
Som slutkläm har jag ingen uppfattning om Gretas skolstrejk, men jag har svårt att tro att det faktiskt leder till något avgörande, men som så många gånger förut, önskar jag att jag har fel.
 
Nej det var inte det sista! Grattis till mor och far som firar 37 år som gifta idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0