Måndag

En trevlig middag på Khana Khazana med Jarlmarks i lördags kväll. Vi blev kvar till de stängde.
 
Senare sågs filmen "Crazy, Stupid, Love" klart. Som vanligt var det bara jag som lyckades se klart filmen eftersom Valle somnade :-). Bra film! Bra skådisar och kärleksfull. Givetvis på gränsen till för mycket, men den lyckades hålla sig hyggligt på rätt sida av fånighetsgränsen.
 
IKEA i söndags. Vet inte riktigt hur det skulle fungera, men kunde inte bussarna till Marieberg vara något IKEA-anpassade? Jag tänker på bagageutrymmen. Borde gå att göra något så att inte all behövde köra bil dit ut. Jag blir lite "illmamående" av allt bilkörande.
 
Kom sedan hem och såg den oerhört intressanta dokumentären "Dödligt uppdrag" om ett gäng journalister i Homs under belägringen där 2012. Ett par dödades. Intressant på så många plan, och många obesvarade frågor. Även väldigt otäck. Vilka är de "onda" och hur vill de bli framställda?
 
Innan hade jag även läst på om massakern vid Camp Speicher i Irak 2014. Det är nästan helt otroligt att jag inte kände till den innan. Jag har säkert läst någon notis tidigare, men inte förstått magnituden. Det är inte riktigt "Katynska" mått, men parallellerna är lätta att dra, och det är ändå få som känner till det här. Dumt att skriva så klart, men googla det inte.
 
Idag såg jag "Flykten från Saudiarabien". Den handlar om kvinnor som flyr förtrycket i Saudiarabien. Intressant, och det föder så många frågor. Hur illa ser den "vanliga" kvinnan på sitt liv i Saudiarabien, åker några tillbaka efterhand, vad händer med de som åker tillbaka självmant och de som tvingas tillbaka?
 
Som sagt, kunskap föder mer frågor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0