Minimal eftervalsanalys

Ja vad tycker jag om valresultatet? Rätt ok ändå. F! åkte ur, vilket jag tror var bra för att motverka ännu mer radikalism. Att Liberalerna klarade sig kvar var väl kanske bra, med tanke på mina värderingar, men jag hade nog helst sett dem åka ur. Att Miljöpartiet inte fick fler röster med tanke på allt som har varit på senaste tiden var överraskande. Att Socialdemokraterna fick så pass mycket röster som de fick trots sitt "beteende" vid regeringsbildningen och i valkampanjen kan främst förklaras med ideologiskt röstande.
 
Vilken trött analys det blev, trodde jag skulle få ur mig något mer intressant.
 
Nu ska Juncker bort också, vilket väl var på tiden? ...och vad baserar jag det på? Sannolikt på att han verkar vara en alkis och dumliberal, men egentligen vet jag såå lite om honom, och ändå ska jag ha en åsikt. Märkligt egentligen. En åsikt som jag måste uttrycka, men som är uselt underbyggd.
 
Jag tror att jag är en europeisk federalist. Det är väl Juncker också? Han som jag inte tycker om, fast jag inte helt vet varför. Tänk er att leva i den motsägelsen, att vara federalist och samtidigt inte gilla Juncker samt någonstans önska att Liberalerna åkt ur. Det är inte lätt att vara jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0