Vi kom hem utan större problem

Det fanns tillräckligt med luft i däcket igår morse för att vi skulle kunna köra en bit för att sedan stanna och pumpa upp det på en mack längs vägen. Men med tanke på att jag var orolig för att det skulle kunna bli problem med däcket var vi uppe redan vid 5 igår morse till Valles förtret :-).
 
Det blev för övrigt en fruktansvärt lång resa. Som sagt den började vid 5 på morgonen och vi var hemma i Örebro 20.30. En rätt irriterande grej på vägen var flygresan. Vi flög med Norwegian, men på grund av problemen med MAX 8 så fick vi flyga med ett inhyrt flygplan från Avion Express. Det var ett supertrångt plan, och av någon anledning kom vi iväg en timme efter utsatt tid, och som grädde på moset fick vi inte gå av planet under rätt lång tid på Arlanda. Detta gjorde att resan blev kraftigt förlängd och väldigt irriterande.
 
Tankar om Sevilla?
 
- Överraskande mycket turister. Det var turister överallt, och på restaurangerna kändes det som att det bara var turister. Stan hade varit tom utan turister. Detta förvånade mig oerhört. Det var som Rom typ, förvisso inte lika mycket jobbiga försäljare och dylikt. Annars en väldigt mysig stad. Rent och snyggt!
 
- Inte mycket tiggare, jag såg några lokala förmågor, men inte på långa vägar som i Sverige.
 
- En känsla av trygghet. Jag kan bara tala för de centrala delarna av Sevilla, men där fanns det inte massa grabbgäng med märklig uppsyn till skillnad från Sverige.
 
- Billigt att äta ute. Säkert omkring 50 % billigare än i Sverige. Även bra service på restaurangerna. Som jag brukar säga, personalen är kunnig och framstår som erfaren. Det är tydligt! God mat också!
 
- Det som jag upplevde som en aning negativt med Sevilla (säkert hela Spanien) var något aggressivare bilkörning än här och att det var dåligt med engelskan så fort en kom utanför restaurang-världen.
 
Nu var det inte så varmt när vi var i Sevilla, och lyckas en besöka staden när det inte är 40 grader i skuggan är Sevilla verkligen värt några dagars besök.
 
I övrigt då? Jag läste ut "Thérèse Raquin" under resan. Riktigt bra bok! Delikat historia, men är det verkligen naturalistiskt när en blandar in övernaturliga fenomen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0