Det stora könsexperimentet

Igår blev det ett par öl hos Lundmark. En rätt lugn tillställning med fotboll, mat och roliga men eventuellt kryddade anekdoter.
 
Jag vet inte om jag kommenterade detta förra helgen, men bara jag dricker ett par öl nuförtiden så blir min sömn märklig. Konstiga drömmar och ständiga uppvaknanden. Inte var det väl så förut?
 
Idag har jag främst läst boken "Det stora könsexperimentet". Det är David Eberhards senaste bok, och handlar främst om att radikala feminister inte förstår att det är skillnader mellan män och kvinnor, och en rejäl kritik gällande postmodernistiska tankegångar generellt. På 230 sidor rabblar han ganska raljant upp argument och egna tankar kring varför dessa feminister har fel. Den raljanta tonen gör att jag får det lite svårt att ta bokens innehåll på allvar, även om jag nog egentligen är lutad åt samma håll i frågan som Eberhard. Han kritiserar flera böcker som är skrivna av radikala feminister och bemöter deras argument på ett sådant sätt att jag får misstankar om att det delvis handlar om halmgubbar, men det har jag givetvis inget belägg för, eftersom jag inte läst de böcker han kritiserar.
 
Jag anser att kvotering och mångfaldsplaner inte är så rimligt och enkelt att genomföra som det kanske ibland framstår, och begreppet "feminism" har jag svårt att helt ut förstå vad det innebär, men den här boken tror jag inte kommer övertyga någon som tänker annorlunda, utan är mer för de som redan är frälsta gällande Eberhards tankegångar.
 
Något helt annat. Jag lyssnade på P3 dokumentär om "Anarisolyckan" igår, och den hade jag inte hört talas om innan. En person överlevde och ett gäng andra frös ihjäl i svenska fjällen 1978. Inte lätt att vara den som överlevde kan jag tänka mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0