Skräckfilmens legender

Jag är lite förkyld vilket medför att jag inte gör så mycket under kvällarna efter jobbet. Därmed har jag hunnit med att se serien "Skräckfilmens legender" som handlar om just skräckfilmer. Bland annat intervjuas Tarantino, Landis och King, där bland annat King berättar om att han har lite svårt för Kubricks tolkning av "The Shining". Sannerligen intressant eftersom det är en riktigt bra film.
 
I serien går de igenom en mängd olika skräckfilmer, vilka det ofta är lätt att relatera till eftersom majoriteten av dem är kända såsom; "Sjätte Sinnet", "Poltergeist", "Terror på Elm Street" osv. Alltså filmer som en normalintresserad person av skräckfilmer har sett. 
 
Jag var som klistrad framför serien. Det var intressant att få lite nya vinklar på filmerna gällande hur regissörerna har tänkt. Ibland missar jag olika lager i filmer, vilket gör att en del filmer kan bli bättre när jag förstått alla, eller merparten, av lagren. Det pratas även en hel del om hur olika specialeffekter har gjorts, vilket är spännande.
 
Jag fick även en del tips på filmer jag borde se såsom; "Get out" "Candyman" "The Changeling" och en mängd zombie-filmer.
 
Summa summarum, den som är lite intresserad av skräckfilm, eller film överhuvudtaget, kan jag varmt rekommendera denna serie. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0