Klokheter och dumheter?

Stina Oscarson var främst klok enligt min uppfattning i fredagsintervjun med henne. Allra främst för att hon menade att det är svårt att samtala med många eftersom de knyter ihop sina åsikter med sin identitet. Så när deras åsikter ifrågasätts, ifrågasätts hela deras identitet, vilket blir problematiskt. Jag tror förvisso vi alla har problem med detta, men jag tänker att det blir ännu värre för dem som ser sig som något specifikt, typ nazist, feminist osv. För oss mer vanliga, eller numera kanske normbrytande, ambivalenta personer är det nog lättare att ta in andras åsikter utan att helt vända taggarna utåt. Både Stina och Jesper (intervjuaren) såg det dock som illa att intervjua exempelvis någon som förnekar förintelsen, vilket jag inte tycker. Jag vill ju veta varför de har den uppfattning som de har.
 
När jag fyllde år fick jag boken "Sapiens", en bok jag velat läsa i flera år. Idag har jag läst ut den. Den innehåller också mycket klokt. Jag undrar om det tidigare gått mig förbi att det eventuellt är en aning märkligt att Amerika inte nämns i Bibeln, men jag vet förvisso inte huruvida Bibeln lägger någon större vikt på geografiska platser överhuvudtaget? Intressant sak också att det eventuellt blev skillnad för vetenskapen när människan kom på att hon inte visste allt. Alltså i religionerna är typ allt förklarat i texterna, och därmed är annat och nytt ointressant, men när vi började tänka bort det uppstod en större upptäckarglädje.
 
Det har diskuterats om att Moderaterna vill att Systembolaget ska vara öppet på söndagar. Det ska medföra mer våld och annat dåligt enligt forskningen. Känns som en rätt stor no-brainer. Men om vi nu har problem med det, varför är då Systembolaget öppet på typ lördagar osv? Det blir bara fånigt. Ja visst det kanske blir lite mer våld osv, men låt folk få handla alkohol om de vill. Sverige kommer inte gå under på grund av det.
 
Det har även blivit hätskt eftersom Sölveborg inte vill flagga med Pride-flaggan. Det är väl upp till dem? Jag har inte helt förstått varför den flaggan blivit så populär. Har den approprierats för allas inkludering? ...och är det isf sant att alla får vara med i gemenskapen? Är inte FN-flaggan lämpligare med tanke på fred och mänskliga rättigheter?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0