Muse i Oslo

Igår var jag, Valle, Erik, Lisa och Saga och såg Muse i Oslo. Att det blev så berodde på att de senare tre hade köpt biljetter till konserten, och skulle åka bil dit, vilket gjorde det enkelt för mig och Valle att bara hänga på. Det passade extra bra eftersom jag och Valle hade lösa planer på att se Muse någonstan i norra Europa tidigare i år, vilket inte helt överraskande aldrig blev av.
 
Vi åkte efter 13 igår och var hemma mellan 3-4 inatt, så idag är vi lite slöa. Jag känner mig typ jet-laggad.
 
Eftersom vi åkte på den tidiga eftermiddagen hade vi ätit hemma och stannde därmed inte på vägen till Oslo. Vi tänkte sedan att vi skulle äta något inne på arenan, Telenor Arena, innan konserten. Det var på pappret en vettig idé, eftersom vi var rätt tidiga, men när vi väl gått in upptäckte vi att det inte serverades någon form av mat, endast öl och olika sorters snacks serverades. Vi fick då fylla oss med popcorn, choklad och chips innan konserten, vilket förutom dess dåliga näringsinnehåll, även var väldigt dyrt. Det var överraskande dåligt! Utöver brist på mat var det även antingen lilte för kallt eller lite för varmt inne på arenan. Det kändes inte som att det fanns någon klimatanläggning på arenan. Dåligt betyg till Telenor Arena således.
 
När väl Muse gick på var vi därmed kanske inte i bästa slag, men där blev det iallf bättre. Ljudet var bra och det var inte så väldigt mycket folk på konserten, vilket gjorde att jag och Valentina fick väldigt bra platser utan att direkt behöva trängas några meter framför scenen. Konserten var sedan, överraskande för mig, ett riktigt spektakel. Det var skärmar, lasrar, massa folk och stora robotar på scen. Det var mycket av show så att säga, vilket jag, trots att ha bevittnat mängder av konserter, inte sett av den här magnituden förut. Hela konserten baserades sig på någon form av berättelse, som förvisso jag inte förstod så mycket av, men bombastiskt var det. Annars gjorde inte Muse mycket väsen av sig, det var exempelvis inga mellansnack. Jag tror att de spelade alla hits, men jag saknade "Panic station", vilken jag förvisso inte trodde skulle spelas, men ändå :-).
 
Muse är väl inget band jag har någon större relation till. Låten "Time is running out" har jag tyckt bra om, medan jag främst tyckt deras andra låtar varit helt ok, men som inte gett mig allt för mycket. Jag har dock alltid gillat variationen i deras musik. Det har väl också gjort att jag inte lyssnat in mig på dem i någon större utsträckning.
 
Med det ovanstående i åtanke tycker jag att det var en mycket väl genomförd konsert, med utifrån min synvinkel lite för bombastiska inslag. Kul att se, men inget jag kommer åka till typ Oslo igen för att se.
Den här rackaren dök upp på scenen i slutet av konserten. Påkostat!
 
I övrigt en härlig dag med fina familjemedlemmar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0