När det blir lite komiskt svårt

Det må hända att jag har lite fel i detaljerna här, men det spelar mindre roll, och det är kanske inte världens mest revolutionerande spaning, men det är "kul". Centerpartiet har internt röstat för att förbjuda omskärelse av pojkar. Alltså att alla pojkar ska få möjlighet att bestämma själva om de vill bli stympade eller inte på grund av religiös övertygelse. 
 
Det är nästan svårt att förstå att det Centerpartiet röstat för är kontroversiellt, men det är ännu svårare att förstå att omskärelse av pojkar sker helt lagligt i Sverige idag. Det senare oavsett om ett förbud inte skulle göra någon större skillnad eller om det finns vissa medicinska fördelar med borttagen förhud. Det måste väl ändå tydligt strida mot de så kallade mänskliga rättigheterna. Att det här inte varit en större fråga tidigare blir jag nästan konspiratorisk av att tänka på.
 
Det komiska är inte övergreppen mot alla dessa pojkar, för det är allt annat än komiskt, utan snarare hur svårt det blir för många politiker, och även för vissa högermuppar som allt som oftast har svårt för det mesta som har med de grupper som främst omskär sina pojkar. De som ofta är rätt säkra på sina åsikter får helt plötsligt svårt att veta vilket ben de ska stå på.
 
Personligen har jag som synes svårt för att det är ok att stympa människor utan medgivande, men samtidigt vet jag inte om det är värt att börja prata om det här nu...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0