Regn och åska

Vädret visar sig inte från sin bästa sida idag, även om det är varmt.
 
Jag tycker att det kommit många bra dokumentärer den senaste tiden om relativt nya händelser. Den senaste jag sett är "Undergångssekten: Massakern i Waco". Det är lite som jag skrev igår, en händelse som satt vissa spår i mig som barn. Namnet David Koresh har jag känt till "hela livet", och den här händelsen har kanske påverkat mig till att ha svårigheter med religion. Fantastiskt intressant dokumentär där bland annat medlemmar från sekten intervjuas, vilket jag inte sett förut. Det är otäckt att se hur övertygade medlemmarna är i sin tro. Det är en sådan smal verklighetsuppfattning att jag tror det är svårt att förstå för någon som är van att tänka bredare.
 
Jag och Valle har även sett "Sanningen om fett" och "Sanningen om vardagsmotion". Den förra kändes något spekulativ medan den senare snarare repeterade sådant jag sett förut, exempelvis att snabb intensiv motion kan vara väldigt bra.
 
Jag har även läst ut Eckhart Tolles "En ny värld". Jag gillar tankarna om egot, att det är egot som talar och att en ska försöka komma bort från det, och tankarna kring att inte sätta stora mål, utan att istället försöka må bra i stunden. Stundtals tyckte jag försvisso att det var en del mumbo jumbo som kanske lovar mer än vad som är rimligt, och eventuellt stjälper vissa mer än vad det hjälper dem,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0